Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διάκριση για το BMW i3

Ελλάδα 14:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διάκριση για το BMW i3

ΝΕΑ

Διάκριση για το BMW i3

ΝΕΑ

Το εσωτερικό περιβάλλον του BMW i3 τιμήθηκε με τον τίτλο «Production Interior Vehicle Design of the Year» στα «Automotive Interiors Expo Award 2014»!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

O θεσμός αυτός που αναγνωρίζει τις πλέον καινοτόμες φιλοσοφίες και λύσεις της σχεδίασης εσωτερικού, διεξάγεται για τρίτη χρονιά και έλαβε χώρα επί γερμανικού εδάφους, συγκεκριμένα Στουτγάρδη.

Η BMW i3 περηφανεύεται πως έχει υιοθετήσει στο μικρό ηλεκτρικό της όχημα τη φιλοσοφία «next premium», που διακρίνεται από τη βιωσιμότητα των υλικών. Αυτό ισχύει σε μεγάλη κλίμακα στη χρήση πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακονήματα (CFRP), στον κλωβό επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Οι Βαυαροί στέκονται επίσης στην αρχιτεκτονική LifeDrive που έχει εφαρμοστεί στο i3 και που βοηθά στη βέλτιστη αξιοποίηση χώρου. Η φιλοσοφία χρωμάτων και εξοπλισμού περιλαμβάνει εκτενή χρήση ανανεώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών καθώς και ξύλινων ή δερμάτινων επενδύσεων για την επεξεργασία των οποίων χρησιμοποιούνται μέθοδοι φιλικοί προς το περιβάλλον.

Στο εσωτερικό του μοντέλου της σειράς «i» συναντά κανείς μεγάλες, διαφανείς επιφάνειες που εξασφαλίζουν φωτεινό περιβάλλον που σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία παραπέμπει στην καθαρή ατμόσφαιρα και τους μηδενικούς ρύπους. Μεγάλες κρυστάλλινες επιφάνειες σχετίζονται με τη σχεδίαση ελαφρού βάρους και χαρίζουν καλή ορατότητα.

Το 25% (σε βάρος) του πλαστικού που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό του BMW i3 είναι ανακυκλωμένο. Τα υφάσματα που επιλέγονται για τις επιφάνειες των καθισμάτων κατασκευάζονται αποκλειστικά από ανακυκλωμένα νήματα ενώ αυτά για την επένδυση οροφής, την ταπετσαρία εσωτερικού, την επένδυση του χώρου αποσκευών, το ταμπλό και τα πατάκια προέρχονται ομοίως από μία βιώσιμη διαδικασία παραγωγής.

Advertisement

Οι εσωτερικές επενδύσεις θυρών του BMW i3 κατασκευάζονται από ίνες κενάφ, ενός φυτού της οικογένειας μαλαχιδών, των οποίων η φυσική δομή παραμένει αναγνωρίσιμη μετά τη διαδικασία επεξεργασίας. Ξύλο ευκαλύπτου από  πιστοποιημένες φυτείες στην Ευρώπη αποτελεί την πρώτη ύλη για τμήματα του ταμπλό, ενώ το δέρμα που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό είναι επεξεργασμένο αποκλειστικά με φυσικές ουσίες και συγκεκριμένα με εκχύλισμα από φύλλα ελιάς που λειτουργούν και σαν χρωστική ουσία.

Τα παραπάνω, συνθέτουν ένα πρωτοποριακό για μοντέλο παραγωγής παζλ, που οδήγησε τους κριτές των βραβείων, στην επιλογή του συγκεκριμένου μοντέλου.

Advertisement