Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διάκριση… αξιοπιστίας για την Kia

Ελλάδα 22:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διάκριση… αξιοπιστίας για την Kia

ΝΕΑ

Διάκριση… αξιοπιστίας για την Kia

ΝΕΑ

Η Kia Motors βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης της μελέτης αξιοπιστίας της J.D. Power, Vehicle Dependability Study, με το Sportage να σημειώνει κι αυτό πρωτιά, για δεύτερη μάλιστα χρονιά, στην κατηγορία «Compact SUV».

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πρόκειται για μία μελέτη αξιοπιστίας οχημάτων, με μακροπρόθεσμη έρευνα ποιότητας προϊόντων, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στη Γερμανία. Για το 2017 συμμετείχαν 14.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι αξιολόγησαν 71 οχήματα από 24 κατασκευαστές για να προσδιορίσουν τα πιο αξιόπιστα μοντέλα.

Το Sportage τρίτης γενιάς ξεχώρισε με ένα μικρό αριθμό σφαλμάτων, τα οποία μετρήθηκαν από την J.D. Power (σε προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα (PP100). Το αποτέλεσμα του ήταν 77 σφάλματα στα PP100, αριθμός που τοποθέτησε το μοντέλο αυτό στην πρώτη θέση της κατηγορίας του (με προβάδισμα επτά σημείων) αλλά και τη δεύτερη συνολικά!

Advertisement
Advertisement

Η κορεάτικη μάρκα αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία «Best Car Brand» (καλύτερη μάρκα αυτοκινήτων), με το χαμηλότερο συνολικό μέσο όρο από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή. Μάλιτα ήταν η μοναδική που σημείωσε λιγότερους από 100 πόντους, ενώ ο μέσος όρος βαθμολογίας ανά όχημα ήταν 151.

Ο κ. Steffen Cost, Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors Γερμανίας, δήλωσε: «Το επίτευγμα αυτό είναι κάτι για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται όλη η ομάδα της Kia ειδικότερα δε, γιατί αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα δεν είναι η ετυμηγορία μιας μικρής κριτικής επιτροπής, αλλά αντιπροσωπεύει τη γνώμη χιλιάδων εμπειρογνωμόνων που γνωρίζουν πολύ καλά τα αυτοκίνητά τους. Η Kia είναι γνωστή για την 7ετή εγγύηση του κατασκευαστή, την οποία παρουσιάσαμε πριν από δέκα χρόνια με το cee’d – ενώ όλα τα μοντέλα μας έχουν την εγγύηση από το 2010. Τα αποτελέσματα της έρευνας αξιοπιστίας αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι δίκαια δεσμευόμαστε απέναντι στους πελάτες μας για την υψηλή ποιότητα των οχημάτων μας».

Όλα αυτά ενώ η Kia κατατάχθηκε πρόσφατα στην πρώτη θέση της μελέτης αρχικής ποιότητας της J.D. Power, η οποία διεξήχθη στις ΗΠΑ και δημοσιεύθηκε στα τέλη Ιουνίου – επαναλαμβάνοντας τις περσινές της επιδόσεις. Πήρε την πρώτη θέση σε πέντε από τις 26 κατηγορίες οχημάτων που εξετάστηκαν στην έρευνα – περισσότερες από κάθε άλλο κατασκευαστή. Το Soul, το Niro και το Sorento ήρθαν στην πρώτη θέση στις αντίστοιχες κατηγορίες τους (η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τη Soul), όπως και τα Forte και Cadenza  που δεν έχουμε στα μέρη μας. Το Sportage και το Optima πήραν τη δεύτερη θέση στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, ενώ το Cadenza έλαβε το υψηλότερο αποτέλεσμα στην έρευνα για όλα τα μοντέλα, συνολικά 243, τα οποία αξιολογήθηκαν από περισσότερους από 77.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Advertisement

Kia-Sportage-official-b640

Σχετικά με τη J.D. Power
Η παγκόσμια εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφόρησης μάρκετινγκ JD Power, η οποία ιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1968, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για τις μελέτες ικανοποίησης των πελατών της, τις οποίες διεξάγει στη Γερμανία από το 2002. Πάνω από 14.000 οδηγοί ερωτήθηκαν ηλεκτρονικά για την τελευταία μελέτη σχετικά με την αξιοπιστία οχημάτων και τους ζητήθηκε να παρέχουν λεπτομέρειες σχετικά με την εμπειρία τους με το αυτοκίνητό τους, το οποίο έπρεπε να οδηγούν για δύο χρόνια κατά μέσο όρο. Μόνο τα μοντέλα για τα οποία υποβλήθηκαν τουλάχιστον 75 εκτιμήσιμες απαντήσεις συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα. Τα αποτελέσματα της μελέτης αξιοπιστίας του οχήματος χωρίζονται σε κατηγορίες όπως: ποιότητα/αξιοπιστία, ελκυστικότητα, κόστος λειτουργίας. Όλες οι απαντήσεις σταθμίζονται και τα αποτελέσματα χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση μιας κατάταξης ανάλογα με τη συχνότητα των προβλημάτων. Από το 2008, οι μελέτες ικανοποίησης πελατών της J.D. Power δημοσιεύονται στο γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτων AUTO TEST.

Advertisement