Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν σκέφτεται RS1 η Audi

Ελλάδα 17:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν σκέφτεται RS1 η Audi

ΝΕΑ

Δεν σκέφτεται RS1 η Audi

ΝΕΑ

Η κακή (ή καλύτερα, η όχι όσο καλή αναμενόταν) εμπορική πορεία του Audi S1, ενός πραγματικού πυραύλου τσέπης με τους 231 PS, ουσιαστικά ακυρώνει τις όποιες σκέψεις για το ακόμα ταχύτερο RS1.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Όπως όλα δείχνουν, η μάρκα από το Ίγκολσταντ δεν σκοπεύει να δημιουργήσει ακόμα ισχυρότερη έκδοση. Τη δική τους εκδοχή – όπως είναι φυσικό –  λένε στην εταιρεία που δια μέσου του τεχνικού  διευθυντή  της Quattro GmbH, Stephan Reil.

«Μου αρέσει πολύ το S1, είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Για να πάμε στο επόμενο σκαλοπάτι, με ένα RS1, θα έπρεπε να αυξηθεί τόσο η ιπποδύναμη που το RS1 θα βρισκόταν πλέον πολύ κοντά στο S3. Ποτέ μη λες ποτέ αλλά δυστυχώς μία τέτοια επιλογή δεν θα ήταν ρεαλιστική – για οικονομικούς κυρίως λόγους. Όσο μικρότερο είναι ένα αυτοκίνητο, τόσο μικρότερο είναι το έσοδο που καρπώνεται ένας κατασκευαστής. Πρέπει λοιπόν να θεωρεί εξασφαλισμένο μεγάλο αριθμό πωλήσεων για να το τολμήσει», είπε ο Reil.

Advertisement
Advertisement

Είναι απλά μαθηματικά λοιπόν καθώς παρότι ένα RS1 με περίπου 300 PS θα προσέφερε άφθονο συναίσθημα, θα αποτελούσε κακή εμπορική πολιτική για την Audi αφού θα «στερούσε» πελάτες από το RS3 που έχει επιβεβαιωθεί και αναμένεται να έχει 50 και πλέον περισσότερους ίππους.

Δείτε τη δοκιμή του Audi S1 από το NewsAuto και τον Τάκη Πουρναράκη, πατώντας εδώ.