Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν σας φτάνει το GR Yaris; Ετοιμαστείτε για το GRMN

Ελλάδα 22:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν σας φτάνει το GR Yaris; Ετοιμαστείτε για το GRMN

ΝΕΑ

Δεν σας φτάνει το GR Yaris; Ετοιμαστείτε για το GRMN

ΝΕΑ

Λες και το ήδη υπάρχον GR Yaris δεν ήταν αρκετό, η Toyota φαίνεται να ετοιμάζει μία πιο σπέσιαλ έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Με το GR Yaris η Toyota υπενθύμισε στον αυτοκινητικό πλανήτη πως θα πρέπει να κατασκευάζεται ένα καθαρόαιμο σπορ μικρό μοντέλο.

Η παραλλαγή GRMN υψηλών επιδόσεων πρόκειται να επιστρέψει η κορυφαία έκδοση στο πλαίσιο της ανανεωμένης γκάμας του GR Yaris.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα διαθέτει ένα αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο, πλατύτερες πλευρικές ποδιές, αναβαθμισμένα φρένα και έμφαση στην ενισχυμένη ψύξη.

Advertisement
Advertisement

Τα διακριτικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα πιο έντονο splitter από ανθρακονήματα, υλικό το οποίο θα χρησιμοποιείται και σε πολλά ακόμα σημεία του αμαξώματος για μείωση του βάρους.

Μέσα στις βελτιώσεις θα είναι σίγουρα και ένα νέο πακέτο φρένων για μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη απόδοση.

Όπως έγινε γνωστό, ο Akio Toyoda, πρόεδρος της Toyota, πήρε το τιμόνι για δοκιμές στο Nürburgring, τονίζοντας την αφοσίωση της εταιρείας στη βελτίωση των δυνατοτήτων του οχήματος.

Advertisement

Αν και παραμένει αβέβαιο αν το μοντέλο θα έχει αναβαθμίσεις επιδόσεων, ο υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος κινητήρας 1,6 λίτρων διαθέτει ήδη εντυπωσιακές προδιαγραφές.

Με ισχύ 305 ίππων και ροπή 400 Nm, σε συνδυασμό με μια πιο πισταδόρικη ρύθμιση του πλαισίου και αναθεωρημένη αεροδυναμική, το GRMN Yaris αναμένεται να προσφέρει μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία τόσο στην πίστα όσο και στο δρόμο.

Advertisement

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα, οι λεπτομέρειες σχετικά με το ντεμπούτο και τον όγκο παραγωγής του τελευταίου supermini με την επωνυμία GRMN δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα.

Να θυμίσουμε εδώ ότι το προηγούμενο Yaris με τα χαρακτηριστικά GRMN ήταν διαθέσιμο σε μόλις 600 κομμάτια για την Ευρώπη. Ας ελπίσουμε ότι αυτή την φορά θα το απολαύσουν περισσότερα.