Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δέκα ηλεκτρικά από τη Mercedes έως το 2022

Ελλάδα 23:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δέκα ηλεκτρικά από τη Mercedes έως το 2022

ΝΕΑ

Δέκα ηλεκτρικά από τη Mercedes έως το 2022

ΝΕΑ

Τρία μοντέλα Smart και επτά EQ θα οδηγήσουν τη γερμανική εταιρία στη νέα ηλεκτρική εποχή. Η Mercedes θα λανσάρει συνολικά 10 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μετά από την έναρξη του EQC, το οποίο έχει προγραμματιστεί να φθάσει στα τέλη του επόμενου έτους.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η Smart θα παρουσιάσει τρία ηλεκτροκίνητα μοντέλα με σκληρή ή μαλακή οροφή για το ForTwo, καθώς και ένα ηλεκτροκίνητο ForFour, ενώ η Mercedes αναμένεται να κάνει αισθητή την παρουσία της με το EQC, αλλά και με ένα μικρότερο μοντέλο EQA που θα ακολουθήσει το SUV. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mercedes που είναι αρμόδιο για την έρευνα και την ανάπτυξη, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν «αρκετά sedan στην οικογένεια EQ», ενώ συμπεριλαμβάνονται στη λίστα τόσο ένα pick up όσο και κάποια SUV και crossover.

Το EQA θα είναι το μικρότερο, ενώ ανεβαίνοντας στην ιεραρχία συναντάμε ένα μεγάλο πολυτελές ηλεκτρικό όχημα που θα ονομάζεται EQS. Το EQB αναμένεται να είναι crossover, ενώ ένα station EQE είναι επίσης πιθανό να ενταχθεί στην οικογένεια παράλληλα με ένα άλλο SUV (EQV). Ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes, Dieter Zetsche, επιβεβαίωσε ότι η φίρμα αναμένει ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αντιπροσωπεύουν ποσοστό «μεταξύ 15 και 25 % της γκάμας μέχρι το 2025», ενώ τα δέκα μοντέλα θα καλύψουν το «60 % της αγοράς».

Advertisement
Advertisement

Το EQC θα φθάσει στο τέλος του επόμενου έτους με προσδοκώμενη τιμή υψηλότερη από αυτή της Jaguar I-Pace. Εκτός από τα μοντέλα EQ, θα υπάρξει και υπομάρκα EQ Boost για εκείνα τα μοντέλα τα οποία θα χρησιμοποιούν το νέο 48V υβριδικό σύστημα, ενώ η νέα γενιά των plug-in που θα προκύψει από τα τέλη του 2018 θα φέρει σήματα EQ Power. Η μάρκα EQ ξεκινάει με μια σειρά από πρόσθετες υπηρεσίες, όπως είναι για παράδειγμα ένα wallbox 7.4kW.

Οι πιθανοί πελάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή EQ της Mercedes που θα παρακολουθεί τη μέση χρήση του οδηγού και θα τους ενημερώνει για το εάν το EV εντάσσεται στον τρόπο ζωής τους, συμπεριλαμβανομένων συστάσεων για δημόσια σημεία χρέωσης σε τακτικά δρομολόγια.

Mercedes-Benz-EQC-2020-tsiro-640