Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Cupra: Συνεργασία με την EKS λίγο πριν την εκκίνηση του FIA ETCR 2022

Ελλάδα 16:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Cupra: Συνεργασία με την EKS λίγο πριν την εκκίνηση του FIA ETCR 2022

ΝΕΑ

Cupra: Συνεργασία με την EKS λίγο πριν την εκκίνηση του FIA ETCR 2022

ΝΕΑ

Η Cupra, πρωταθλήτρια του πρώτου παγκοσμίου πρωταθλήματος πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων τουρισμού 2021, συνάπτει νέα συνεργασία με την ομάδα EKS για το FIA ETCR 2022.

Advertisement
Advertisement

Το νέο line-up οδηγών καθώς και τα νέα χρώματα του αυτοκινήτου της ομάδας για τη σεζόν του 2022 θα ανακοινώσει η Cupra στις 19 Απριλίου.

Με την συνεργασία Cupra-EKS ενισχύεται η δέσμευση της Cupra στους ηλεκτρικούς αγώνες και σε μια πιο βιώσιμη, καινοτόμο και συναρπαστική εποχή μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η EKS είναι αποδεδειγμένα μία επιτυχημένη  αγωνιστική ομάδα που ανήκει στον κυρίαρχο πρωταθλητή του Pure ETCR (και πρώην πρωταθλητή του DTM και FIA World RX) Mattias Ekstrom, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο τόσο των κατασκευαστών όσο και των οδηγών με την Cupra πέρσι.

Έχοντας τη βάση της κοντά στην Avesta, 160χλμ. βορειοδυτικά της Στοκχόλμης στη Σουηδία, η EKS έχει πλούσια ιστορία επιτυχίας σε μία μεγάλη ποικιλία κατηγοριών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που περιλαμβάνει αγώνες ράλι κρος, ράλι και σιρκουί. Πρόσφατα σημείωσε το 1-2 στην κατηγορία T3 του Ράλι Dakar. Με το νέο όνομα Cupra EKS, η συνεργασία αυτή θα συνεχίσει να αναπτύσσει το Cupra e-Racer – το πρώτο παγκοσμίως 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο τουρισμού – και να στοχεύει σε νέες επιτυχίες μαζί του.

Advertisement
Advertisement

Τροφοδοτούμενο από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα και μια υγρόψυκτη μπαταρία 65 kWh, το Cupra e-Racer παράγει συνδυασμένη μέγιστη ισχύ 680 ίππων και μέγιστη ροπή 960 Nm. Το προηγμένο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και φτάνει τελική ταχύτητα 270 χλμ/ώρα. Δημιουργώντας ιστορία, όντας ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που κερδίζει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα για 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα τουρισμού, η Cupra έχει ένα στόχο για το 2022, να παίξει και να κερδίσει.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί η ομάδα Cupra EKS θα ανακοινώσει στις 19 Απριλίου το νέο line-up οδηγών καθώς και τα νέα της χρώματα για τη σεζόν του FIA ETCR 2022. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη συναρπαστική νέα συνεργασία μεταξύ της Cupra και της ομάδας EKS», είπε ο Dr. Werner Tietz Executive Vice-President Research & Development της Cupra «Αυτή η νέα συνεργασία θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο το Cupra e-Racer, καθώς στοχεύουμε σε νίκες στους αγώνες και τίτλους ETCR».

Advertisement

O Mattias Ekstrom ως ιδιοκτήτης της EKS, ανέφερε: «Η νέα μας συνεργασία με την Cupra σηματοδοτεί μία συναρπαστική στιγμή για την ομάδα EKS, καθώς εισερχόμαστε στον κόσμο των ηλεκτρικών αγώνων. Όπως πάντα, βρισκόμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αυτοκινήτων ETCR – FIA eTouring για τη νίκη και η Cupra EKS είναι πλήρως επικεντρωμένη στην προσεχή σεζόν, με την αγωνιστική μας φιλοσοφία #GoHardOrGoHome!»

Παγκόσμιο Κύπελλο Αυτοκινήτων ETCR – FIA eTouring  2022 – Ημερολόγιο

Advertisement

6-8 Μαΐου Pau Ville (Γαλλία)

20-22 Μαΐου Istanbul Park (Τουρκία)

10-12 Ιουνίου Hungaroring (Ουγγαρία)

Advertisement

17-19 Ιουνίου Jarama (Ισπανία)

8-10 Ιουλίου  Zolder (Βέλγιο)

22-23 Ιουλίου Vallelunga (Ιταλία)

7-9 Οκτωβρίου Inje Speedium (Νότια Κορέα)