Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Continental CUbE: Ένας μεταφορέας-ρομπότ

Ελλάδα 0:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Continental CUbE: Ένας μεταφορέας-ρομπότ

ΝΕΑ

Continental CUbE: Ένας μεταφορέας-ρομπότ

ΝΕΑ

Η Continental παρουσίασε στη φετινή Έκθεση Τεχνολογίας CES την πρότασή της στην αυτοματοποιημένη μεταφορά αγαθών στα μεγάλα αστικά κέντρα, με την ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα CUbE, η οποία μπορεί να κινηθεί χωρίς οδηγό.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η Continental χρησιμοποιεί την εταιρική της τεχνογνωσία για αυτοματοποίηση, νέες έννοιες κινητικότητας και ηλεκτροκίνηση για την ανάπτυξη λύσεων για την αστική μεταφορά του μέλλοντος και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στις πόλεις.

c88058f9-continental-at-ces-2019-2-chariatis-530

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, η παράδοση αγαθών και δεμάτων σε κατοικημένες περιοχές βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη, κάτι που σημαίνει ότι το κόστος παράδοσης/ώρα καθίσταται ακόμη πιο σημαντικό. Ως εκ τούτου θεωρεί ότι η παράδοση αγαθών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μελλοντικής αστικής κινητικότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που το CUbE μπορεί να μεταφέρει ένα ή και περισσότερα ρομπότ παράδοσης, σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο. Η αυτόνομη ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα ανάπτυξης CUbE, που συχνά αναφέρεται ως ρομπο ταξί, θα είναι μέρος της αλυσίδας κινητικότητας. Ο σκοπός αυτών των οχημάτων θα επεκταθεί και στην παράδοση των αγαθών ώστε να αξιοποιηθεί περαιτέρω η διαθέσιμη χωρητικότητα μεταφοράς και να μειωθούν οι χρόνοι αδράνειας.