Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Concept Stradale: Ένα hypercar με τα σήματα της Alfa Romeo

Ελλάδα 12:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Concept Stradale: Ένα hypercar με τα σήματα της Alfa Romeo

ΝΕΑ

Concept Stradale: Ένα hypercar με τα σήματα της Alfa Romeo

ΝΕΑ

Αν και οι πιθανότητες να δούμε στην πραγματικότητα ένα εξωτικό hypercar από την Alfa Romeo το πρωτότυπο του σχεδιαστή Oscar Johansson προσφέρει υλικό για όνειρα.

Advertisement
Advertisement

Ανεξάρτητα από το έμβλημα του κατασκευαστή που θα το συνόδευε είναι σίγουρο πως ένα τέτοιο hypercar εάν φθάνοντας στην παραγωγή έχοντας διατηρήσει μια τέτοια αισθητική θα προκαλούσε σεισμό στην κατηγορία. Πίσω από αυτή την ονειρική Alfa Romeo με την ονομασία Concept Stradale κρύβεται ο σχεδιαστής Oscar Johansson.

Το σχέδιο του είναι σαφές πως στοχεύει στον εντυπωσιασμό ακόμα και αν αυτό αποβαίνει εις βάρος πιο πρακτικών θεμάτων. Αν και δεν πρόκειται για αποτέλεσμα εκτεταμένης εξέλιξης σε αεροδυναμική σήραγγα φαίνεται πως η αεροδυναμική παίζει βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της φιγούρας.

Advertisement
Advertisement

Το ζευγάρι των τεράστιων τούνελ στο εμπρός μέρος διοχετεύει αέρα κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου ο οποίος εξέρχεται από τον πίσω διαχύτη δημιουργώντας αρνητική άντωση χωρίς να υπάρχει ανάγκη για κάποια μεγάλη πίσω αεροτομή. Στο σχέδιο κυριαρχούν οι συνεχόμενες μεγάλες επιφάνειες που χαρίζουν μια τονισμένη αίσθηση ροής ενώ παρά τις μαύρες γυάλινες επιφάνειες που δεν αφήνουν την παραμικρή υποψία για το εσωτερικό η διαμόρφωση του παρπρίζ θα μπορούσε να οδηγήσει στο συμπέρασμα πως η θέση οδήγησης είναι στο κέντρο του κόκπιτ.

Πάντως αν και είναι σίγουρο πως τα μελλοντικά σχέδια της Alfa Romeo δεν περιλαμβάνουν ένα τόσο ακραίο μοντέλο γνωρίζουμε πως η εταιρία βρίσκεται στα πρώτα βήματα για την εξέλιξη του αντικαταστάτη της 8C. Θα πρόκειται για ένα καθαρόαιμο supercar με ανθρακονημάτινο πλαίσιο και υβριδική μονάδα ισχύος που αναμένεται να ξεπερνά τους 700 ίππους. Ωστόσο η εξέλιξή του δεν θα έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα από το 2023.

Advertisement