Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Clinton ή Trump: Ποιον θέλει η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία;

Ελλάδα 23:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Clinton ή Trump: Ποιον θέλει η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία;

ΝΕΑ

Clinton ή Trump: Ποιον θέλει η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία;

ΝΕΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ξημέρωσε η 8η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν τον επόμενο Πρόεδρο της χώρας και… πλανητάρχη. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν σημαντικό προβάδισμα της Hillary Clinton έναντι του Donald Trump στην «κούρσα» προς τον Λευκό Οίκο. Και αν οι περισσότεροι καλλιτέχνες έχουν ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της υποψηφίας των Δημοκρατικών, όσον αφορά τους επιχειρηματίες τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ο κλάδος του αυτοκινήτου είναι ένας από αυτούς που επηρεάζονται περισσότερο από τη νομοθεσία, σε αρκετούς τομείς: ρύπους, δασμούς, κίνητρα για απόσυρση/ηλεκτροκίνηση κλπ. Οι επίσημες ενώσεις των Αμερικανών Κατασκευαστών κρατούν στάση αναμονής, όμως αρκετές εταιρείες και μεγαλοστελέχη έχουν ταχθεί άμεσα ή έμμεσα υπέρ της Clinton. Και αυτό διότι τρομάζουν από τη ρητορική του Trump.

Διαβάστε ΕΔΩ για την αντιπαράθεση του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων με τη Ford.

Advertisement
Advertisement

Ο Trump απευθυνόμενος σε ένα πιο συντηρητικό και πατριωτικό ακροατήριο έχει τονίσει αρκετές φορές ότι σκοπεύει να επανεξετάσει το ελεύθερο εμπόριο με άλλες χώρες αλλά και τη δυνατότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας να μεταφέρει την παραγωγή από τις ΗΠΑ σε χώρες με φθηνότερα εργατικά χέρια, όπως το Μεξικό. «Τα παλιά χρόνια τα αυτοκίνητα κατασκευάζονταν στο Φλιντ του Μίσιγκαν και το νερό δεν ήταν πόσιμο στο Μεξικό. Πλέον, τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται στο Μεξικό και το νερό δεν πίνεται στο Φλιντ», είναι μία χαρακτηριστική ατάκα του Trump.

Όλα τα παραπάνω κάνουν σχεδόν όλες τις εταιρείες να ελπίζουν ότι ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος δεν θα καθίσει στο οβάλ γραφείο…

Δείτε ΕΔΩ το χιουμοριστικό video της Audi για τις εκλογές των ΗΠΑ.