Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Citroen: «Εισβολή» στην Ινδία με… όπλο το C5 Aircross

Ελλάδα 23:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen: «Εισβολή» στην Ινδία με… όπλο το C5 Aircross

ΝΕΑ

Citroen: «Εισβολή» στην Ινδία με… όπλο το C5 Aircross

ΝΕΑ

H γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία με οδηγό το C5 Aircross «εισβάλει» στην αγορά της Ινδίας.

Advertisement
Advertisement

Με «οδηγό» το Citroen C5 Aircross η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα επιστρέψει στην αγορά της Ινδίας με επιπλέον τρία ακόμη μοντέλα τα οποία έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την συγκεκριμένη χώρα αλλά και άλλες αναδυόμενες αγορές.

Το C5 Aircross, που εισήχθη στην Ευρώπη το 2018, επιλέχθηκε να αποτελέσει το μοντέλο ορόσημο για την ινδική αγορά επειδή αποτελεί την «ναυαρχίδα» της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και ενσωματώνει όλες τις αξίες της Citroen», δήλωσε η CEO της Citroen Linda Jackson.

Advertisement
Advertisement

Το SUV θα κατασκευαστεί στην Ινδία και θα κυκλοφορήσει στην εγχώρια αγορά το επόμενο έτος. Οι τιμές θα ανακοινωθούν αργότερα φέτος, δήλωσε ο Jackson αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο στη Γαλλία ξεκινά από 25.000 ευρώ.

Το C5 Aircross θα ακολουθούν και επιπλέον τρία μοντέλα της νέας σειράς «C Cubed» του ομίλου PSA για αναδυόμενες αγορές, τα οποία αναπτύχθηκαν στα ευρωπαϊκά και ινδικά ερευνητικά κέντρα του ομίλου, ανέφερε ο CEO του ομίλου PSA κ. Carlos Tavares.

Το πρώτο όχημα θα εμφανιστεί το 2021, ενώ τα άλλα δύο θα παρουσιαστούν το 2022 και το 2023.

Advertisement

Εάν είναι επιτυχημένα, τα οχήματα θα διατεθούν και σε άλλες παγκόσμιες αγορές.

Ο κ. Tavares επισήμανε ότι η σειρά C Cubed αναμένεται να αποτελέσει «σημαντικό πλεονέκτημα» για τον όμιλο PSA.

Advertisement

Η PSA έχει θέσει ως στόχο την αύξηση των πωλήσεων εκτός της Ευρώπης κατά 50% μέχρι το 2021. Μετά την εξαγορά της Opel / Vauxhall το 2017 και με την πτώση των κινεζικών πωλήσεων, ο όμιλος PSA πούλησε το 80% περίπου των αυτοκινήτων της στην Ευρώπη το 2018.

Φέτος, ανακοίνωσε ότι η Citroen θα επικεντρωθεί στην Ινδία, η Peugeot θα οδηγήσει την επανένταξη της ομάδας στη Βόρεια Αμερική και η Opel θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της στη Ρωσία.

Η PSA εδραιώνει την παρουσία της στην Ινδία, την τέταρτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, έχοντας και δύο εταιρικές σχέσεις με τον όμιλο CK Birla, εκ των οποίων η μία αφορά στην κατασκευή κιβωτίων και η άλλη στην συναρμολόγηση.

Advertisement

«Η μονάδα PSA Avtec Powertrain έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή και την εξαγωγή κιβωτίων στην Ευρώπη» δήλωσε ο Tavares.

«Η πρόθεση είναι να χρησιμοποιήσουμε την Ινδία ως κόμβο προμήθειας ανταλλακτικών για την Ινδία και τον υπόλοιπο κόσμο, αξιοποιώντας την ανταγωνιστικότητα της βάσης προμηθευτών», ανέφερε ο ο CEO του ομίλου.

Τα μοντέλα της Citroen θα είναι τελικά κατά 90% made in India, είτε από ινδούς προμηθευτές, κοινοπραξίες είτε από ινδικά τμήματα ξένων εταιρειών.

Το εργοστάσιο συναρμολόγησης, το οποίο ανακαινίζεται και επανατοποθετείται για τα προσεχή μοντέλα του PSA, έχει την ικανότητα να παράγει 75.000 οχήματα ετησίως, δήλωσε ο Tavares.

Η χρήση της Ινδίας ως κόμβου εξαγωγής και ενός εργοστασίου συναρμολόγησης διασφαλίζουν ότι η επένδυση του ομίλου PSA είναι αυτοσυντηρούμενη…