Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Citroen C5 Aircross: Το νέο SUV της γαλλικής φίρμας

Ελλάδα 9:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Citroen C5 Aircross: Το νέο SUV της γαλλικής φίρμας

ΝΕΑ

Citroen C5 Aircross: Το νέο SUV της γαλλικής φίρμας

ΝΕΑ

H Citroen εμπλουτίζει τη γκάμα των SUV και crossover μοντέλων της, με την έλευση του νέου C5 Aircross, το οποίο μετά την επίσημη παρουσίασή του, πριν από ένα χρόνο, στην αγορά της Κίνας, ξεκινά τους επόμενους μήνες την εμπορική του πορεία και στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Να αναφέρουμε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και λανσαρίστηκε επίσημα στην Κίνα,  το C5 Aircross έχει πουλήσει περισσότερα από 35.000 αυτοκίνητα στην τοπική αγορά. Σύμφωνα με την εταιρεία, το C5 Aircross είναι ένα από τα πιο άνετα και ευρύχωρα μοντέλα στην κατηγορία. Εμφανισιακά διαθέτει αρκετά κοινά στοιχεία με τα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας, με χαρακτηριστικότερα αυτά της εμπρός μάσκας με τα λεπτά φωτιστικά σώματα, και τις ράγες οροφής. Σε ότι αφορά τις διαστάσεις, το συνολικό μήκος είναι 4,5 m, το πλάτος 1,84 m και το ύψος 1,67 m με το μεταξόνιο των 2,73 m να προσφέρει αρκετό χώρο για επιβάτες, αλλά και αποσκευές (580-1.630 λίτρα).

citroen_c5_aircross03-chariatis-530

Στο εσωτερικό, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, ενώ η κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών είναι συμβατή με Apple Car Play και Android Auto. Βασισμένο στην πλατφόρμα EMP2, το νέο C5 Aircross αποτελεί το δεύτερο μοντέλο της Citroen το οποίο εφοδιάζεται με τη νέα ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushion,  ή αλλιώς, «μαγικό χαλί», όπως αρέσκονται οι ίδιοι οι δημιουργοί της να την αποκαλούν. Τη θέση των γνωστών μας bump stops, έχουν πάρει δευτερεύοντα αμορτισέρ, που κατά την λειτουργία τους εξασφαλίζουν βελτιωμένη άνεση.

Advertisement

citroen_c5_aircross04-chariatis-640b

Η γκάμα των κινητήρων, που καλύπτει τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.2 θα περιλαμβάνει τα βενζινοκίνητα σύνολα PureTech 1,2 λίτρων (130 ίπποι) και 1,6 λίτρων (180 ίππων), με τον πρώτο να διατίθεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο 8 σχέσεων και τον δεύτερο αποκλειστικά με αυτόματο. Οι diesel εκδόσεις είναι αυτές των 1,5 λίτρων BlueHDi με 130 ίππους και 2,0 λίτρων BlueHDi με 180 ίππους. Αργότερα, προς τα τέλη του 2019, θα διατεθεί και μία plug-in hybrid έκδοση, με συνδυαστική απόδοση 300 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία 65 km. Τέλος, θα εξοπλίζεται με το σύστημα Grip Control με πέντε προγράμματα λειτουργίας (Standard, Sand, Off-road, Snow και ESP OFF), αλλά και με μία μεγάλη γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού όπως Hill Descent Control, Active Safety Brake κ.ά.

Advertisement

William CROZES@AUTOMOBILES CITROËN