Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Citroen C5 Aircross: Η SUVοποίηση συνεχίζεται…

Ελλάδα 13:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen C5 Aircross: Η SUVοποίηση συνεχίζεται…

ΝΕΑ

Citroen C5 Aircross: Η SUVοποίηση συνεχίζεται…

ΝΕΑ

Το Citroen Aircross Concept έχει πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή και αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με τον κωδικό C5 Aircross τον επόμενο Απρίλιο στο Shanghai Auto Show. Γαλλικό SUV με εστίαση στην πρακτικότητα;

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αν και το όνομα C5, στο παρελθόν ήταν εκείνο που απευθείας προσδιόριζε τα μεγάλα σεντάν της μάρκας, αυτή τη φορά θα χρησιμοποιηθεί για το νέο crossover. Η Citroen φαίνεται να διευρύνει την γκάμα των SUV και crossovers, προκειμένου να ανταποκριθεί στην έκρηξη της ζήτησης για τα οχήματα ελεύθερου χρόνου.

Δύο σκίτσα του επερχόμενου C5 Aircross κυκλοφόρησαν και μοιάζουν πολύ με το πρωτότυπο που έκανε το ντεμπούτο του πριν δύο ακριβώς χρόνια. Το αυτοκίνητο που απεικονίζεται εδώ έχει την ίδια κόκκινη απόχρωση του πρωτότυπου, περιλαμβάνει σχεδόν πανομοιότυπους προβολείς, μια παρόμοια εμπρός μάσκα, σχάρες οροφής αλλά και μεγάλους σε διαστάσεις τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Δεν υπάρχουν άλλα επίσημα στοιχεία σχετικά με το νέο Citroen σε αυτό το πρώιμο στάδιο, αλλά αναμένεται να βασίζεται γύρω από την πλατφόρμα EMP2 την οποία δανείζεται και το Peugeot 5008. Η παραγωγή του C5 Aircross θα λάβει χώρα στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Ρενές της Γαλλίας.

Διαβάστε επίσης: Ιδού ο αντικαταστάτης του Citroen C3 Picasso!

Citroen-C5-Aircross-tsiro-640