Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Citroen C4: Η άνεση σε άλλα επίπεδα!

Ελλάδα 10:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen C4: Η άνεση σε άλλα επίπεδα!

ΝΕΑ

Citroen C4: Η άνεση σε άλλα επίπεδα!

ΝΕΑ

Λίγα αυτοκίνητα μπορούν να προσφέρουν υψηλά επίπεδα άνεσης και να σε ταξιδέψουν όπως το γαλλικό crossover Citroen C4.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η καθημερινότητα με το αυτοκίνητό μας κυρίως στα αστικά κέντρα να κινείται στα όρια του μαρτυρίου με το κορεσμένο οδικό δίκτυο, ωστόσο όταν βρεις την ευκαιρία να ξεφύγεις με μια μικρή ή μεγάλη εξόρμηση τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Σε αυτήν την περίπτωση ουσιαστικά ξεδιπλώνονται οι πραγματικές αρετές του αυτοκινήτου το οποίο κακά τα ψέμματα είναι ένα μέσο απόδρασης και ελευθερίας.

Το ταξίδι, η εκδρομή, η περιπέτεια, όπως και αν την ονομάσει κανείς με το αυτοκίνητο είναι μια διαδικασία ψυχικής ανάτασης.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο αίσθημα πολλαπλασιάζεται όταν έχεις στα χέρια σου ένα αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί για να προσφέρει μια ανώτερη, διαφορετική εμπειρία οδήγησης στις μεγάλες αποστάσεις.

Το νέο Citroen C4 μπορεί να πει κανείς ότι είναι ο ορισμός του αυτοκινήτου για εξορμήσεις.

Το γαλλικό crossover εκτός από την παριζιάνικη φινέτσα στον σχεδιασμό του, τις σύγχρονες τεχνολογίες, τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και τους δυναμικούς του κινητήρες είναι ένα απολαυστικό οδηγικά αυτοκίνητο που θέλει και μπορεί να κάνει τον οδηγό και τους επιβάτες να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και διασκέδασης στο ταξίδι τους.

Advertisement

Όλα ξεκινούν από την καλοσχεδιασμένη καμπίνα η οποία έχει την ιδανική ευρυχωρία να φιλοξενήσει όλη την οικογένεια. Τα χωροταξικά πλεονεκτήματά του, σε συνδυασμό με το μεταξόνιο των 2,67 μέτρων το τοποθετούν στην κορυφή της κατηγορίας.

Τόσο σε ό,τι αφορά τους επιβάτες – ενδεικτικά είναι τα 198 χιλιοστά για τα γόνατα όσων κάθονται πίσω αλλά και οι 27 μοίρες κλίσης της πλάτης του καθίσματος – όσο και τις αποσκευές τους.

Advertisement

Όλα αυτά μεταφέρουν στους επιβάτες μια ηρεμία, μια γαλήνη που κάνουν κάθε διαδρομή, όσο μεγάλη αν είναι, ξεκούραστη. Ιδιαίτερα στον αυτοκινητόδρομο, το αυτοκίνητο είναι σαν να κινείται πάνω σε ένα βελούδινο χαλί, επιβεβαιώνοντας τις επιλογές των ανθρώπων της Citroen για τις ποιοτικές αναρτήσεις ρυθμισμένες να προσφέρουν κορυφαία ποιότητα κύλισης.

Ακόμα όμως και όταν βρεθείς σε ένα επαρχιακό δρόμο με στροφές το C4 με μαγικό τρόπο αρχίζει και «χορεύει» ακολουθώντας τις προσταγές του οδηγού. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας από τους επιβάτες δε θα διαμαρτυρηθεί από τις εναλλαγές κατεύθυνσης, ακόμα και όταν ο ρυθμός ανέβει.

Εκτός από τους χώρους και τις έξυπνες θήκες αποθήκευσης, σημαντικό ρόλο παίζουν τα ποιοτικά υλικά που έχει χρησιμοποιήσει η Citroen.

Advertisement

Παράλληλα λοιπόν με την άνεση, στο παιχνίδι μπαίνει και η πολυτέλεια με το C4 χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να εκπέμπει έναν premium χαρακτήρα σε κάθε του γωνιά.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το υψηλού επιπέδου σύστημα infotainment με τις αμέτρητες επιλογές τότε διασφαλίζουμε μια μοναδική ευεξία.

Όσο για τις αποσκευές, τα 380 λίτρα του πορτμπαγκάζ του C4 είναι τιμή που ξεπερνά κατά πολύ όσα έχουμε συνηθίσει στα αυτοκίνητα αυτού τους μεγέθους.

Αφού καλύψαμε την άνεση και την ψυχαγωγία των επιβατών σειρά παίρνει η ασφάλεια στην οποία έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία η Citroen.

Το C4 μεταξύ άλλων, διαθέτει το υπερσύγχρονο Highway Driver Assist, το ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο που είναι ενεργό μέχρι και τα 180 χλμ./ ώρα.

Προσφέρει άμεση και ολοκληρωμένη ασφάλεια στο ταξίδι, χωρίς να «ενοχλεί» τον οδηγό, επεμβαίνοντας ουσιαστικά όταν χρειάζεται.

Αυτή η ομαλή εμπλοκή των συστημάτων βάζει ακόμα ένα λιθαράκι στον τομέα άνεσης και ηρεμίας που νιώθουν οι επιβάτες όταν ταξιδεύουνε με το Citroen C4.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τον συνδυασμό του κινητήρα diesel των 130 ίππων που προσφέρει η Citroen και συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, τότε σίγουρα δεν υπάρχει αντίπαλος να το ανταγωνιστεί.

Αν πάλι χρειάζεστε κάτι με ακόμα περισσότερους χώρους και έχετε περισσότερη ανάγκη για περιπέτεια, η Citroen έχει δημιουργήσει και την έκδοση C4 X η οποία προσφέρει ακόμα μεγαλύτερος χώρους και περισσότερη πολυτέλεια η οποία αγγίζει τα όρια της λιμουζίνας.

Το νέο Citroen C4 είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με τιμή εκκίνησης τις 23.650 ευρώ. Η έκδοση C4 X επίσης προσφέρεται με τα ίδια μηχανικά σύνολα με τιμή εκκίνησης τα 27.400 ευρώ. Και τα δύο μοντέλα προσφέρονται και σε αμιγώς ηλεκτρική μορφή E-C4 και E-C4X.