Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Citroen C3 γίνεται SUV

Ελλάδα 8:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Citroen C3 γίνεται SUV

ΝΕΑ

Το Citroen C3 γίνεται SUV

ΝΕΑ

Μέχρι τα τέλη του έτους το γαλλικό μικρό μοντέλο θα αποκτήσει και SUV έκδοση, η οποία θα βασιστεί στο πρωτότυπο «C-Aircross» που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Οι Γάλλοι φαίνεται ότι επιβεβαίωσαν την παραγωγή της SUV έκδοσης του C3, την οποία είχαν ουσιαστικά προαναγγείλει με το C-Aircross που είδαμε στη Γενεύη. Το μοντέλο θα ονομαστεί C3 Αircross και θα φέρει πολλά κοινά στοιχεία με το πρωτότυπο μοντέλο (στην γκάμα πλέον δεν θα υπάρχει το πολυμορφικό Picasso).

Αισθητικά, το C-Aircross concept βασίζεται πάνω στο αμάξωμα του Citroen C3, προσθέτοντας πλαϊνά περιμετρικά προστατευτικά, «ποδιές» στους προφυλακτήρες, κόκκινες ράγες στην οροφή, νέα πίσω φώτα, αλλά και διάφορα διακοσμητικά πλαίσια (μήκος 4,15 μέτρα, πλάτος 1,74 μέτρα και ύψος 1,63 μέτρα). Στο θάλαμο των επιβατών, οι γραμμές είναι λιτές αλλά αρκετά φουτουριστικές, με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, 12 ιντσών κεντρική οθόνη αφής, σπορ τιμόνι μικρών διαστάσεων, αλλά και προσκέφαλα με ενσωματωμένα ηχεία και μικρόφωνα, μαζί με θέση για ασύρματη φόρτιση κινητού στην κονσόλα.

Advertisement
Advertisement

Tέλος, αναμένουμε την ίδια γκάμα κινητήρων που εξοπλίζει και τις απλές εκδόσεις του C3, ενώ βέβαιη θεωρείται η παρουσία του συστήματος “Grip Control” το οποίο προσαρμόζει την πρόσφυση των εμπρός τροχών μέσω του ESP, με 4 προεπιλεγμένα set-up (Standard, Sand, Off-Road, Snow και ESP Off), διευκολύνοντας τις εκτός δρόμου περιηγήσεις χωρίς να απαιτείται τετρακίνηση.