Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με χειροκίνητο κιβώτιο το επόμενο Subaru WRX

Ελλάδα 5:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με χειροκίνητο κιβώτιο το επόμενο Subaru WRX

ΝΕΑ

Με χειροκίνητο κιβώτιο το επόμενο Subaru WRX

ΝΕΑ

Η Subaru αποκάλυψε ότι η επόμενη γενιά WRX θα προσφέρεται με ένα παραδοσιακό χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Subaru Βόρειας Αμερικής, Tom Doll, δήλωσε ότι το WRX ευτυχώς θα διατηρήσει το χειροκίνητο κιβώτιο, σε αντίθεση με το νέο Forester το οποίο θα πωλείται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

«Θα έχουμε ακόμη χειροκίνητα κιβώτια στα αυτοκίνητα επιδόσεων όπως είναι  το WRX, αλλά απλά δεν θα υπάρχει στο Forester», δήλωσε ο Doll. Ο ίδιος αποκάλυψε πως λίγοι αγοραστές του Forester ενδιαφέρονται για χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων, εξ ου και η απόφαση της μάρκας να μην προσφέρει πλέον ένα για αυτό το μοντέλο. «Πουλάμε μόνο το 3-5% του συνολικού όγκου των αυτοκινήτων μας με χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων και με την οικονομία καυσίμου που λαμβάνεις από τα αυτόματα κιβώτια συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων CVT και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται πλέον, κάνουν το μηχανικό κιβώτιο να μην είναι τόσο αποτελεσματικό ούτε αποδοτικό», κατέληξε.

Subaru-WRX-2018-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Το Subaru WRX επόμενης γενιάς θα εμπνευστεί αρκετά από το εντυπωσιακό Viziv Concept. Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα της Subaru και θα παρουσιαστεί το 2020. Πέρα από την προφανή υιοθέτηση ενός κινητήρα boxer στις επιλογές των κινητήριων συνόλων, οι αναφορές υποστηρίζουν ότι μια plug-in υβριδική πρόταση είναι επίσης στα πλάνα της φίρμας. Η ισχύς θα αυξηθεί αναπόφευκτα σε ολόκληρη τη σειρά.