Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χιονοκουβέρτες: Κάτι παραπάνω από απαραίτητες το χειμώνα

Ελλάδα 18:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χιονοκουβέρτες: Κάτι παραπάνω από απαραίτητες το χειμώνα

ΝΕΑ

Χιονοκουβέρτες: Κάτι παραπάνω από απαραίτητες το χειμώνα

ΝΕΑ

Οι χιονοκουβέρτες είναι απαραίτητο αξεσουάρ αυτοκινήτου για το χειμώνα καθώς εξασφαλίζουν ασφαλείς μετακινήσεις σε χιόνι και πάγο.

Advertisement
Advertisement

Καθώς η κλιματική αλλαγή έχει επιδράσει σημαντικά σε ό,τι αφορά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ακόμα και σε χώρες μη συνηθισμένες σε αυτά, όπως η Ελλάδα, οι αλυσίδες χιονιού και οι χιονοκουβέρτες αποτελούν πλέον τον απαραίτητο εξοπλισμό για ασφαλείς μετακινήσεις την χειμερινή περίοδο σε χιόνι και πάγο. Ας εστιάσουμε όμως στις χιονοκουβέρτες.

Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρουν την απαραίτητη πρόσφυση σε απαιτητικές συνθήκες και ειδικότερα σε χιονισμένες ή παγωμένες επιφάνειες, αυξάνοντας το επίπεδο της ασφαλούς μετακίνησης  χωρίς η τοποθέτησή τους να είναι δύσκολη όπως αυτή των συμβατικών αλυσίδων χιονιού.

Απεναντίας είναι πανεύκολη, ακόμα και για όσους έχουν πολύ μικρή ή και καθόλου εμπειρία.

Advertisement
Advertisement

Κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως με βάση τη σχετική Απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κατά τους χειμερινούς μήνες και όποτε προκύπτει η ανάγκη οι οδηγοί πρέπει να έχουν στο αυτοκίνητό τους αντιολισθητικά μέσα, όπως είναι φυσικά και οι χιονοκουβέρτες.

Advertisement

Φυσικά, στην αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές αλλά κάποιες ξεχωρίζουν, όπως αυτές της ISSE Safety που αποτελεί τον κορυφαίο κατασκευαστή χιονοκουβέρτας . Πρόκειται για εταιρεία Ισπανικής προέλευσης, η οποία κατασκευάζει όλα τα προϊόντα στο εργοστάσιο της (το μεγαλύτερο του είδους στην Ευρώπη) και μάλιστα από την παραγωγή του νήματος μέχρι τη συσκευασία. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως η ISSE ελέγχει ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής και έτσι μπορεί και εξασφαλίζει κορυφαία ποιότητα!

Advertisement

Παράλληλα, η Isse προσφέρει μεγάλη ποικιλία για όλους τους τύπους οχημάτων (επιβατηγά, 4×4, φορτηγά, λεωφορεία και βιομηχανικά μηχανήματα).

Οι χιονοκουβέρτες της ISSE έχουν τόσο ευρωπαϊκό, όσο και αμερικάνικο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Κατέχουν επίσης πιστοποιητικό TÜV και Önorm, την πιστοποίηση EN 16662, το γαλλικό πιστοποιητικό B26, πιστοποίηση RAR, Έκθεση LEITAT, καθώς και την έγκριση DOT για τις πολιτείες της Καλιφόρνιας, της Ουάσιγκτον και του Κολοράντο.

Advertisement

Το ύφασμα της χιονοκουβέρτας ISSE, αποτελείται από 100% πολυπροπυλένιο προσφέροντας έτσι πρόσθετες ιδιότητες πρόσφυσης σε επικίνδυνες για την οδήγηση συνθήκες όπως είναι το χιόνι και ο πάγος.

Επιπλέον, υιοθετούν τις  πιο εξελιγμένες τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες, όπως είναι ο σχεδιασμός Tribotek που παρέχει πρόσθετη πρόσφυση στο χιόνι και τον πάγο, η νανοτεχνολογία και το Active 3D, που εξασφαλίζει ακόμα καλύτερη πρόσφυση στον πάγο.

Οι χιονοκουβέρτες Isse διατίθενται σε τρία μοντέλα: Τις  EasySock, τις Classic και τις Super. Οι τελευταίες ειδικά, έχουν την πιο ανθεκτική πλέξη αποτελώντας έτσι  τον καλύτερο σύμμαχο για εντατική χρήση σε χιονισμένες, ή παγωμένες επιφάνειες αλλά και την ιδανική επιλογή για πιο βαριά αυτοκίνητα.

Το κύριο πλεονέκτημα της χιονοκουβέρτας Isse όπως αναφέραμε γενικά για τις χιονοκουβέρτες, είναι η εύκολη και γρήγορη τοποθέτησή τους. Ακόμη, καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου.

Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε αυτοκίνητα με χαμηλούς θόλους, εκεί που οι αλυσίδες χιονιού δεν μπορούν να τοποθετηθούν, ενώ δεν επηρεάζουν τη λειτουργία των διαφόρων συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας του αυτοκινήτου, όπως το traction control, το ESP, ή το ABS. Τέλος, δεν παράγουν κραδασμούς, σε σύγκριση με τη χρήση μεταλλικών αλυσίδων χιονιού.

Προκειμένου να βρείτε τις χιονοκουβέρτες ISSE που ταιριάζουν στο αυτοκίνητό σας με βάση τις διαστάσεις των ελαστικών σας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του επίσημου εισαγωγέα AutoPlanet και με ένα κλικ θα έχετε το νούμερο ένα αξεσουάρ αυτοκινήτου για τον χειμώνα στην πόρτα σας.

Μπορείτε ακόμη να επισκεφθείτε και ένα φυσικό κατάστημα της AutoPlanet στο Ρέντη ή την Μεταμόρφωση για να δείτε και από κοντά τις κορυφαίες χιονοκουβέρτες Isse και να επιλέξετε την καλύτερη δυνατή επιλογή που θα καλύπτει τις ανάγκες σας. Βρείτε παρακάτω τα σημεία πώλησης:

  • Λεωφ. Κηφισού 97, 18233, Άγιος Ιωάννης Ρέντης.
  • 12χλμ Αθηνών Λαμίας, 14452, Μεταμόρφωση.

Επικοινωνήστε με το κατάστημα της AutoPlanet τηλεφωνικά στο 211 8000 881.