Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Charge: Τετρακίνητη ρετρό ηλεκτρική Mustang

Ελλάδα 18:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Charge: Τετρακίνητη ρετρό ηλεκτρική Mustang

ΝΕΑ

Charge: Τετρακίνητη ρετρό ηλεκτρική Mustang

ΝΕΑ

Η Ford εργάζεται εντατικά σε ένα ηλεκτρικό crossover εμπνευσμένο από τη Mustang, αλλά οι οπαδοί που αναζητούν μια πιο παραδοσιακή εμπειρία αυτοκινήτων μπορούν να επιλέξουν το μοντέλο της Charge που εμπνέεται από έντονο ρετρό στιλ.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Διατίθεται ως coupe ή cabrio, έχει κλασική εμφάνιση καθώς διαθέτει ένα επίσημα πιστοποιημένο πλαίσιο από τη Mustang της δεκαετίας του 1960. Υπάρχουν όμως μερικές λεπτομέρειες που δείχνουν ότι αυτή δεν είναι μια τυπική Mustang. Το αυτοκίνητο εξοπλίστηκε με σύγχρονες μονάδες φωτισμού, αναβαθμισμένη μάσκα και ζάντες δέκα ακτίνων που υποστηρίζονται από ένα σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης με χρυσές δαγκάνες.

Ενώ το στυλ είναι ρετρό, ο κινητήρας δεν είναι. Η Charge συνεργάστηκε με την Arrival προκειμένου να δημιουργήσει ένα υψηλής τεχνολογίας κινητήρα που αποτελείται από μια μπαταρία 64 kWh και μερικούς ηλεκτροκινητήρες. Αυτό επιτρέπει στο αυτοκίνητο να παράγει 407 PS και ροπή 1.200 Nm.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα, η Mustang θα μπορεί να επιταχύνει από 0- 100 km/h σε λιγότερο από 3,1 sec με μια αυτονομία της τάξης των 200 km. Θα υπάρξουν πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Η σύγχρονη τεχνολογία μεταφέρεται στην καμπίνα, καθώς η Charge λέει ότι οι αγοραστές μπορούν να περιμένουν ένα πολυτελές και ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό με χαρακτηριστικά “state-of-the-art” και ένα εξατομικευμένο προφίλ με δυνατότητες ψηφιακής διεπαφής”. Η Mustang θα διαθέτει στην καμπίνα ψηφιακά όργανα και ένα σύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας. Μπορούμε επίσης να δούμε δερμάτινο ταμπλό, φωτεινά πεντάλ και ένα ρετρό σε σχεδίαση τιμόνι.

Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 499 μονάδες και η τιμολόγηση ξεκινά στα 229.625 ευρώ. Οι πρώτες παραδόσεις θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο του 2019 και η εταιρεία σχεδιάζει να φιλοξενήσει μια σειρά δοκιμαστικών εκδηλώσεων σε μέρη όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Τόκιο και η Σαγκάη.

Charge-electric-mustang-tsiro-640