Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

CES 2017: Eli ZERO, η επανάσταση στην πόλη

Ελλάδα 19:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

CES 2017: Eli ZERO, η επανάσταση στην πόλη

ΝΕΑ

CES 2017: Eli ZERO, η επανάσταση στην πόλη

ΝΕΑ

Το λιλιπούτειο ηλεκτρικό όχημα πόλης ονομάζεται Eli ZERO. Ο σχεδιασμός του είναι παρόμοιος με το Renault Twizy. Συμπεριφέρεται στην πόλη σαν τετράτροχη μοτοσικλέτα με ότι ευεργετικό συνεπάγεται αυτό.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το Eli ZERO είναι αποκλειστικά διθέσιο και θα κληθεί σύντομα να δώσει λύσεις στο πρόβλημα κίνησης των μεγαλουπόλεων. Διαθέτει μια κλειστή καμπίνα ελέω ασφάλειας, εδώ έγκειται και η μεγάλη διαφορά με το Renault Twizy. Η εταιρία ποντάρει πολλά πάνω του, μιας και το χρήζει ως το απόλυτο αστικό μέσο μεταφοράς σε λίγα χρόνια από σήμερα.

Το πλαίσιο του ZERO, αποτελείται από υψηλής αντοχής αλουμίνιο με τις εξωτερικές διαστάσεις του να είναι κυριολεκτικά μικροσκοπικές. Σημειώστε λοιπόν, μήκος 22,2 cm, πλάτος 13,8 cm και ύψος 15,5 cm. Στη ζυγαριά τώρα, το απόβαρό του δεν ξεπερνά τα 350 kg.

Advertisement
Advertisement

eli-zero-CES-2017-tsiro-640

Ο χώρος αποσκευών παρόλα αυτά ανέρχεται στα 160 lt, ότι πρέπει δηλαδή για δυο ενήλικες στην πόλη. Το Eli ZERO φορά έναν ηλεκτροκινητήρα, με απόδοση 4kW, ενώ τροφοδοτείται από μια μπαταρία 48V. Σε ότι αφορά στην αυτονομία, αυτή αγγίζει τα 125 km.