Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Centaurus Racing Team: «Amphion» το νέο μονοθέσιο από το Πολυτεχνείο Βόλου

Ελλάδα 15:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Centaurus Racing Team: «Amphion» το νέο μονοθέσιο από το Πολυτεχνείο Βόλου

ΝΕΑ

Centaurus Racing Team: «Amphion» το νέο μονοθέσιο από το Πολυτεχνείο Βόλου

ΝΕΑ

Μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς οι φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Βόλου παρουσίασαν την τέταρτη φόρμουλά τους.

Advertisement
Advertisement

Τον τέταρτο «Κένταυρο» κατά σειρά αποκάλυψαν πρόσφατα οι 45 φοιτητές της ομάδας Centaurus Racing Team του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Βόλου.

Η ομάδα χρειάστηκε δύο περίπου χρόνια μελέτης χρειάστηκε η Centaurus Racing Team για να κατασκευάσει το νέο μονοθέσιο τύπου Formula το οποίο ονομάζεται «Amphion», και αποτελεί «απόγονο» των «Κενταύρων» Chiron, Nessus και Thireus, με τα οποία έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις στη διάρκεια της δεκαετούς πορείας της.

Advertisement
Advertisement

Ο «Amphion» διαθέτει νέο σύστημα ανάρτησης με ανθρακονήματα στα ψαλίδια αλλά και ένα πλήρες αεροδυναμικό πακέτο.

«Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι μήνες δοκιμών για τις τελευταίες ρυθμίσεις πριν βγούμε σε … τριπλή πίστα», σημείωσε ο αρχηγός της ομάδας κ. Γεωργίου αναφερόμενος στην τριπλή συμμετοχή από τον ερχόμενο Ιούλιο έως και τον Αύγουστο σε διαγωνισμούς Formula Student που θα γίνουν στην Ουγγαρία, την Τσεχία και την Ιταλία.

Advertisement

Σήμερα, η ομάδα αποτελείται από 45 μέλη. Είναι οι: Φίλιππος Γεωργίου, Αλέξιος Βατής, Δημήτριος Αργέντος, Μηνάς-Αλέξανδρος Γιανναγάς, Σεραφείμ Τσαματής, Δημήτριος Παπαγιάννης, Χρήστος Γουσούλης, Νικόλαος Τσουμάνης, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Γεώργιος Θεοχαράκος, Παρασκευάς Χατζησαρόγλου, Γεώργιος Βατσάκης, Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, Κωνσταντίνος Τόλης, Νικόλαος Δημητρίου, Παναγιώτης Ανδρεάδης, Κωνσταντίνος Πολύζος, Φίλιππος Κατσιμαλής, Νικόλαος Πεκρίδης, Γεώργιος Πλακιάς, Τριανταφυλλιά Χατζηβασίλη, Αικατερίνη Τσιμπίνη, Παναγιώτης Κωστελίδης, Γεώργιος Μαυρίδης, Ιωάννα Δελεμήση, Χρήστος Βασιλείου, Ιωάννης Πρωτόπαπας, Χριστόφορος Μπότσογλου, Αθανάσιος Γιώτας, Εμμανουήλ Ραφαήλ Σταθόπουλος, Χρήστος Ξύγκος, Γεώργιος Στεργιάδης, Βασίλειος Μουστάκας, Αθανάσιος Νταλώσης, Κωνσταντίνος Δαμάσκος, Κωνσταντίνος Μήλας, Αικατερίνη Αντωνίου, Μαρία Γεροντοπούλου, Ιωάννης Βουτσάς, Θεοδώρα Παπαϊωάννου, Δημήτριος Τσιρανίδης, Αιμιλία Βαΐτση, Αγγελική Χασακού, Ιωάννης Κότογλου, Κωνσταντίνος Παπαχρίστου.

Η αποστολή της Centaurus Racing Team είναι η εξοικείωση των φοιτητών με πραγματικά προβλήματα του Μηχανολόγου μηχανικού,που αφορούν όχι μόνο τομείς όπως τα Υλικά, την Μηχανική και την Μηχανική των Ρευστών, την επαφή με σχεδιαστικά προγράμματα προσομοίωσης και με την κατασκευή, αλλά επιπλέον και ό,τι σχετίζεται με το Engineering Management (Eπιχειρηματικό Πλάνο ,Ανάλυση Κόστους,Marketing Analysis κλπ).

Advertisement