Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Caterham Seven 485: Λέει «αντίο» με δύο τελικές εκδόσεις

Ελλάδα 17:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Caterham Seven 485: Λέει «αντίο» με δύο τελικές εκδόσεις

ΝΕΑ

Caterham Seven 485: Λέει «αντίο» με δύο τελικές εκδόσεις

ΝΕΑ

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για το ταχύτερο Caterham της ευρωπαϊκής αγοράς και η εταιρεία το αποχαιρετά με ιδανικό τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Το «κύκνειο άσμα» του Caterham Seven 485 καθρεφτίζεται σε δύο πολύ ξεχωριστές εκδόσεις. Πρόκειται για τις τελικές του μοντέλου, οι οποίες είναι και συλλεκτικές. Ο λόγος για τα Seven 485 Final Edition.

Η πρώτη ονομάζεται 485 FE (Final Edition) και η δεύτερη 485 CSR FE. Η βρετανική μάρκα τις ανακοίνωσε επίσημα, ενημερώνοντας παράλληλα πως η πρώτη θα διατεθεί σε μόλις 60 μονάδες, ενώ η δεύτερη σε μόνο 25. Για αυτό είναι και συλλεκτικές.

Ο επικεφαλής της Caterham Ευρώπης, Olivier Jouanne δήλωσε πως το τέλος του μοντέλου αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση, καθότι είναι το τέλος μίας ολόκληρης εποχής. Παράλληλα όμως, οι φανατικοί της μάρκας θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν και να οδηγήσουν το πιο πολυστροφικό, ατμοσφαιρικό Caterham που έχει βγει ποτέ και μάλιστα σε ειδικές εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Τα Caterham Seven 485 FE και 485 CSR FE έρχονται με τον δίλιτρο Duratec της Ford ο οποίος αποδίδει 228 ίππους και 205 Nm ροπής. Το βρετανικό μοντέλο επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του αγγίζει τα 224 χλμ./ώρα.

Αν τα νούμερα δεν εντυπωσιάζουν τους αμύητους, υπενθυμίζουμε ότι τα Caterham FE και CSR ζυγίζουν μόλις 560 και 605 κιλά, αντίστοιχα, ενώ διαφέρουν και ως προς τις διαστάσεις. Το τελευταίο διατίθεται μόνο με μεγάλο αμάξωμα με μήκος 3,36 μέτρα, την ώρα που το FR είναι διαθέσιμο και με μικρότερο στα 3,18 μέτρα.

Και οι δύο εκδόσεις του Seven 485 εξοπλίζονται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, τετραπίστονες δαγκάνες φρένων, ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση (στο CSR), καθώς και με διαφοροποιημένους κλωβούς ασφαλείας. Τέλος, διατίθεται σε πέντε χρώματα ή custom, αναλόγως την επιθυμία του πελάτη.

Advertisement

Η καμπίνα είναι premium και ποιοτική, αφού αποτελείται από ανθρακονήματα, επένδυση Alcantara και δερμάτινα σπορ καθίσματα. Το σύνολο στέκεται πάνω σε τροχούς 13 ιντσών στο Seven 485 FE και σε 15άρηδες στο CSR.

Η τιμή των Caterham Seven 485 Final Edition ξεκινάει από τις 67.495 ευρώ.

Advertisement