Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Carice Mk1: με αγάπη από την Ολλανδία!

Ελλάδα 5:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Carice Mk1: με αγάπη από την Ολλανδία!

ΝΕΑ

Carice Mk1: με αγάπη από την Ολλανδία!

ΝΕΑ

H Ολλανδία φημίζεται για πολλά πράγματα (μην πάει ο νους σας στο πονηρό), όπως ας πούμε τους ανεξάρτητους κατασκευαστές αυτοκινήτων…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Ανάμεσα στις Spyker, Vencer, Donkervoort και λοιπούς ανεξάρτητους κατασκευαστές, φαίνεται πως υπάρχει χώρος για ακόμη μία μικρή ολλανδική εταιρία όπως είναι η Carice. Η οποία κατασκευάζει το ηλεκτρικό MK1, το πρώτο της μοντέλο με αποκλειστικής σχεδίασης πλαίσιο, πλαστικό αμάξωμα και εμφάνιση που θυμίζει Porsche 356. Όλα αυτά με το βάρος του αμαξώματος να μην ξεπερνά τα 350 kg συμπεριλαμβανομένου των μπαταριών!

Ουσιαστικά, το Carice Mk1 είναι ένα toy car και για αυτό εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 20 PS ή 54 PS, ενώ για 16χρονους οδηγούς (όπως προβλέπει η εκεί νομοθεσία) έχει προβλεφθεί και έκδοση με 5,4 PS.

Advertisement
Advertisement

Η Carice Cars έχει προγραμματίσει την κατασκευή 10 αυτοκινήτων για τους επόμενους 10 μήνες με το κάθε Mk1 να κοστίζει 26.620 ευρώ (με τους φόρους). Μάλιστα, η ολλανδική εταιρία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα 1.000άρη βενζινοκινητήρα σε ρόλο επαυξητικού (range extender), ενώ γλυκοκοιτάζει και σύστημα πρόωσης με ενεργειακές κυψέλες.

[nggallery id=3231]