Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Camper βασισμένο σε Jeep Wrangler

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Camper βασισμένο σε Jeep Wrangler

ΝΕΑ

Camper βασισμένο σε Jeep Wrangler

ΝΕΑ

Η AEV για το τέλος της παραγωγής του Wrangler της Jeep, ετοίμασε ένα ειδικά μετασκευασμένο σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που έχει όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από ένα όχημα του είδους.

Advertisement
Advertisement

Του Κωνσταντίνου Μποϊδάνη

Το Wrangler JK παρουσιάστηκε στις αγορές το 2006 και τώρα έφτασε η ώρα να τερματιστεί η παραγωγή του. Αντί αποχαιρετισμού, η American Expedition Vehicles (AEV) ετοίμασε μια ειδική έκδοση του μοντέλου για χρήση από κατασκηνωτές και λάτρεις της φύσης και των περιηγήσεων. Με μια κατασκευή πάνω στο πλαίσιο τύπου σκάλας του αυτοκινήτου, η AEV «έχτισε» ένα τελείως διαφορετικό αμάξωμα, με χώρους για τη φιλοξενία έως και 4 επιβατών, με αναπτυσσόμενη προς τα επάνω σκηνή, φορητή κουζίνα υγραερίου και ψυγεία, ενώ η οροφή είναι καλυμμένη από ηλιακούς συλλέκτες.

Advertisement
Advertisement

Jeep Camper boi 530

Επιπλέον, το camper αυτό έχει κεντρική θέρμανση και δοχείο 84 λίτρων για πόσιμο νερό, καθώς και ηλεκτρικές ευκολίες για άνετη διαβίωση στην εξοχή. Οι αλλαγές που χρειάστηκε να γίνουν στο αυτοκίνητο, περιλαμβάνουν καλύτερα φρένα για να αντιμετωπίζουν ικανοποιητικά τρο έξτρα βάρος αλλά και ενισχύσεις στην ανάρτηση. Στο χώρο του κινητήρα, ο V6 3,6 λίτρων έχει δώσει τη θέση του σε έναν Hemi V8 5,7 λίτρων για τον οποίο όμως η εταιρεία δεν έχει δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με την απόδοση και τις επιδόσεις που προσφέρει.

Jeep Camper boi 640