Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bridgestone: Τεχνολογίες αιχμής για ελαστικά ανώτερης ποιότητας

Ελλάδα 17:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bridgestone: Τεχνολογίες αιχμής για ελαστικά ανώτερης ποιότητας

ΝΕΑ

Bridgestone: Τεχνολογίες αιχμής για ελαστικά ανώτερης ποιότητας

ΝΕΑ

Για πάνω από 90 χρόνια η Bridgestone δημιουργεί καινοτόμα προϊόντα έχοντας ως βασική αξία τα λόγια του ιδρυτή της: «Υπηρετώντας την κοινωνία με ανώτερη ποιότητα». Τα ελαστικά της είναι συνώνυμα των υψηλών επιδόσεων, της ασφάλειας και της βιωσιμότητας, καλύπτοντας με βέλτιστο τρόπο κάθε τύπο οχήματος και κάθε ανάγκη των οδηγών τους.

Advertisement
Advertisement

Δύο από τα πιο δημοφιλή και ολοκληρωμένα ελαστικά της Bridgestone είναι το Potenza Sport και το νέο Turanza 6 με τεχνολογία ENLILTEN, έναν συνδυασμό τεχνολογιών αιχμής που παρέχουν μέγιστη ασφάλεια, εξαιρετική απόδοση ελαστικών και βελτιωμένα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα ελαστικά Bridgestone είναι έτοιμα και για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το Potenza Sport είναι το υψηλών επιδόσεων ελαστικό που επιτρέπει στον οδηγό να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο της διαδρομής και να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του. Διαθέσιμο για επιβατικά /4×4 και SUV το Potenza Sport διακρίνεται για την προηγμένη τεχνολογία του που εξασφαλίζει ένα απόλυτα ολοκληρωμένο προφίλ κάτω από όλες τις συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, το σπορ σχήμα του προφίλ δίνει σταθερότητα και η καινοτόμα γόμα πέλματος αυξάνει την πρόσφυση, για να προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις φρεναρίσματος. Παράλληλα, η ασύμμετρη σχεδίαση του πέλματος, η νέα τεχνολογία ενίσχυσης και ο βελτιστοποιημένος σκελετός μεγιστοποιούν τη σταθερότητα για έλεγχο ακριβείας στις στροφές και αυξημένη απόκριση στο τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Επειδή ωστόσο εξίσου σημαντική για την ασφάλεια είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη συμπεριφορά του ελαστικού στο βρεγμένο οδόστρωμα η Brigestone έχει σχεδιάσει το Potenza Sport ώστε η  κατανομή των ραβδώσεων και των κενών στη σχεδίαση του πέλματος να απομακρύνει ταχύτερα το νερό. Η πρωτοποριακή σχεδίαση βασίζεται στις άκαμπτες τρισδιάστατες αυλακώσεις για την ενίσχυση της δύναμης στις στροφές και στο φρενάρισμα, ενώ η βελτιστοποιημένη σύνθεση της γόμας του πέλματος παρέχει εξαιρετική πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Το νέο Turanza 6 ενσωματώνει όλη την τεχνολογία αιχμής της Bridgestone, που δημιούργησε ένα ελαστικό για επιβατικά/ SUV και 4×4 το οποίο ανταποκρίνεται και ξεπερνά τις προσδοκίες, ακόμη και σε βρεγμένο οδόστρωμα, είτε παίρνετε μια στροφή στον αυτοκινητόδρομο είτε χρειάζεται να φρενάρετε απότομα στην πόλη.

To νέο Turanza 6 είναι το καλύτερο στην κατηγορία του σε επιδόσεις σε βρεγμένο οδόστρωμα, διαθέτει κορυφαία χιλιομετρική απόδοση, ενώ παράλληλα έχει εξαιρετικά βελτιωμένη απόδοση καυσίμου/ενέργειας. Εξίσου σημαντικό: το νέο Turanza 6 είναι σχεδιασμένο ώστε να ικανοποιεί και τις ειδικές προδιαγραφές και ανάγκες των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement

Η νέα σύνθεση γόμας και η πλήρωσή της με χημεία πολυμερών, καθώς και οι 3D αυλακώσεις διπλής γωνίας απομακρύνουν στο μέγιστο δυνατό το νερό με αποτέλεσμα τον βέλτιστο έλεγχο σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Παράλληλα το νέο TURANZA 6 διαθέτει μηχανισμό σύμπλεξης για την αύξηση της τοπικής ακαμψίας του πέλματος και τη μείωση της ολίσθησης σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ χάρη στην στρώση της βάσης και τις ραβδώσεις χαμηλού διαμετρήματος του πέλματος , το Turanza 6 διανύει περισσότερα χιλιόμετρα με λιγότερα καύσιμα ή ενέργεια λόγω της μειωμένης αντίστασης κύλισης. Το αεροδυναμικό σχήμα Rim Guard προστατεύει το ελαστικό σας από απότομες αλλαγές καμπυλότητας και μειώνει τις δυνάμεις αντίστασης.

Advertisement

Η Bridgestone καινοτομεί  για μία ακόμα φορά με την ανάπτυξη της τεχνολογικής πλατφόρμας ελαστικών ENLITEN η οποία συνδυάζει πολλαπλές τεχνολογίες αιχμής, παρέχει μέγιστη ασφάλεια και εξαιρετική απόδοση ελαστικών για τους οδηγούς, ενώ παράλληλα βελτιώνει τα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας του ελαστικού.

Επιπλέον, η ENLITEN καθιστά τη γκάμα ελαστικών της Bridgestone πιο προσαρμόσιμη στις τελευταίες εξελίξεις της κινητικότητας, καθιστώντας όλα τα ελαστικά της πλήρως έτοιμα για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Η δημιουργία ενός ελαστικού που είναι τέλεια προσαρμοσμένο στις ανάγκες των οδηγών πρέπει να συνδυάζει εξαιρετικές επιδόσεις, υψηλό επίπεδο βιωσιμότητας και κορυφαία επίπεδα ασφάλειας σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα.

Advertisement

Το ENLITEN επιτρέπει χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα μέσω της μείωσης των εκπομπών CO2, της αποδοτικότητας των πόρων και της κυκλικότητας των υλικών (χρήση ανακυκλωμένων/ανανεώσιμων υλικών) χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση ή την ασφάλεια.

Η ENLITEN πετυχαίνει όλα τα παραπάνω συνδυάζοντας πολλαπλές τεχνολογίες αιχμής. Η τεχνολογική πλατφόρμα ελαστικών ENLITEN μπορεί να εφαρμοστεί ανεξάρτητα από το αν τα ελαστικά προορίζονται για χρήση σε αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, υβριδικά ή ηλεκτρικά οχήματα.

Με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα η Bridgestone μπορεί να προσφέρει συγκεκριμένα οφέλη ανάλογα με τον τύπο του ελαστικού και τις απαιτήσεις κάθε οδηγού, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι όλα τα ελαστικά της Bridgestone είναι έτοιμα για το μέλλον.

Η ENLITEN αποτελεί βασικό μέρος του τρόπου με τον οποίο η Bridgestone θα συνεχίσει να παρέχει αξία στους πελάτες ως εταιρεία βιώσιμων λύσεων και αποτελεί αποτέλεσμα της δέσμευσης Bridgestone E8 –που καθορίζει την αξία που υπόσχεται να προσφέρει η εταιρεία στην κοινωνία, τους πελάτες και τις μελλοντικές γενιές σε οκτώ τομείς εστίασης: την Ενέργεια, την Αποδοτικότητα, την Οικολογία, την Οικονομία, το Συναίσθημα, την Επέκταση και την Ευκολία.

Εκτός από τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία του στο βρεγμένο, η ENLITEN φέρνει σημαντικές βελτιώσεις μακροζωίας. Για παράδειγμα το Turanza 6 της Bridgestone έχει 22% μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση από τον προκάτοχό του.

H ENLITEN παρέχει επίσης βελτίωση στην αντίσταση κύλισης, αφού το Bridgestone Turanza 6 διαθέτει μειωμένη  αντίσταση κύλισης κατά 4% σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν ως αποτέλεσμα ένα ελαστικό χαμηλής αντίστασης κύλισης που παρέχει βελτιωμένη βιωσιμότητα μέσω μειωμένης χρήσης καυσίμου ή μπαταρίας EV και μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, μειώνοντας παράλληλα το κόστος χρήσης των οδηγών.