Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Brabus 800 Adventure XLP: Το τέρας αμάν!

Ελλάδα 11:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Brabus 800 Adventure XLP: Το τέρας αμάν!

ΝΕΑ

Brabus 800 Adventure XLP: Το τέρας αμάν!

ΝΕΑ

Το Brabus 800 Adventure XLP αποτελεί τη νέα ακραία γερμανική εκδοχή στα εκτός δρόμου οχήματα και θα κάνει το εντυπωσιακό ντεμπούτο του στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ο όρος “brutal” αποκτά νέα έννοια…

Advertisement
Advertisement

 

Η εταιρεία αναβαθμίζει το τετρακίνητο SUV προσθέτοντας μια pickup φόρμα στο πίσω τμήμα και ρυθμίζει κατάλληλα και τον twin-turbo 4.0 λίτρων V8 με ισχύ 789 ίππους και ροπή 1.000 Nm. Για προφανείς λόγους χρησιμοποιούνται νέοι ισχυρότεροι άξονες στη μετάδοση της κίνησης. Επιπρόσθετα υπάρχει ένα drone της Wingcopter στο πίσω μέρος. Η Brabus εκτιμά ότι το 800 Adventure XLP μπορεί να φτάσει τα πρώτα 100 km/h από στάση σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα, κάτι που είναι εντυπωσιακό για ένα τόσο μεγάλο και βαρύ όχημα. Τα ελαστικά παντός εδάφους των 22 ιντσών αναγκάζουν την εταιρεία να περιορίσει την τελική ταχύτητα στα 210 km/h. Για να δημιουργηθεί χώρος για την καρότσα, η Brabus επεκτείνει το μεταξόνιο κατά 50 εκατοστά. Συνολικά, το μήκος του οχήματος φτάνει τα 5,31 μέτρα, το οποίο είναι 68,9 περισσότερα από μια εργοστασιακή G63 χωρίς εφεδρικό τροχό στο πίσω μέρος. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι τροποποιήσεις του πλαισίου διατηρούν τη στρεπτική ακαμψία της G-Class.

Advertisement
Advertisement

Η δομή του χώρου φόρτωσης αποτελείται από χάλυβα, ενώ οι πλευρές είναι κατασκευασμένες από άνθρακα προκειμένου να διατηρηθεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα. Υπάρχει επίσης ένα θερμαινόμενο πίσω παρμπρίζ. Το νέο καπό υιοθετεί δυο προεξέχοντες εισαγωγές αέρα, ενώ υπάρχει και ένα bullbar με ενσωματωμένο βαρούλκο. Μια σχάρα αποσκευών στην οροφή προσθέτει ακόμα περισσότερο χώρο πολύτιμο στοιχείο όταν κινείσαι στις αχανείς εκτάσεις της ερήμου. Το 800 Adventure XLP διαθέτει επίσης ρυθμιζόμενη ανάρτηση που προσφέρει απόσταση 49 εκατοστών από το έδαφος. Στο εσωτερικό, αυτή η G-Class έχει σκούρο καφέ δέρμα σε χρώμα που η Brabus αποκαλεί Burned Oak. Το κέντρο των καθισμάτων και των πάνελ των θυρών υιοθετούν καπιτονέ σχέδιο. Η υψηλή γραμμή αποτελείται από επενδύσεις μαύρης Alcantara.

Το Brabus 800 Adventure XLP πωλείται στην τιμή των 575.630 ευρώ. Το μοντέλο που εκτίθεται στη Γενεύη μαζί με όλα τα έξτρα στον εξοπλισμό ανεβαίνει στα 666.386 ευρώ.

Advertisement