Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Boris Johnson: Τέλος το diesel και η βενζίνη

Ελλάδα 7:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Boris Johnson: Τέλος το diesel και η βενζίνη

ΝΕΑ

Boris Johnson: Τέλος το diesel και η βενζίνη

ΝΕΑ

Νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν σχεδιάζει να βάλει τέλος στις πωλήσεις νέων βενζινοκίνητων και diesel μοντέλων της Μεγάλης Βρετανίας, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Boris Johnson.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα λοιπόν με τους Financial Times, ο Johnson αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να ανακοινώσει ότι από το 2030 και μετά θα απαγορεύεται η πώληση όλων των καινούργιων βενζινοκίνητων και diesel αυτοκινήτων στη χώρα.

To νέο ορόσημο έρχεται 5 χρόνια νωρίτερα από αυτό που είχε ανακοινωθεί και δεν θα ισχύσει για τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, που πάντως και πάλι θα έχουν όριο για το μέχρι πότε θα μπορούν να πωλούνται (έως και το 2035).

Θυμίζουμε ότι ο αρχικός στόχος της Μεγάλης Βρετανίας ήταν να απαγορεύσει τα diesel και βενζινοκίνητα αυτοκίνητα από το 2040 και μετά, όμως το Φεβρουάριο ο Johnson είχε επανακαθορίσει το όριο αυτό στο 2035. Και πλέον το μειώνει περαιτέρω στο 2030, δηλαδή σε σχεδόν 9 χρόνια από σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως η πρόθεση αυτή του Johnson, η οποία πάντως αναμένεται να φέρει μεγάλες αλλαγές στην αγορά αυτοκινήτων της χώρας.

Ο κύριος λόγος για αυτή την απαγόρευση έχει φυσικά να κάνει με την προσπάθεια για τη μείωση των εκπομπών ρύπων από τα οχήματα εσωτερικής καύσης, τα οποία αυτή τη στιγμή στη Μεγάλη Βρετανία αφορούν στο 73,6% των πωλήσεων των νέων μοντέλων της χώρας.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα των μηδενικών ρύπων, τα οποία αναμένεται τα επόμενα χρόνια να αυξήσουν σημαντικά τις πωλήσεις τους.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Online τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021: Που θα τα βρείτε και πως θα τα γλιτώσετε!

Advertisement

Ελλάδα: Εμφανίστηκαν και οι αυτοκινούμενοι… οίκοι ανοχής

«Όχι» από την ΕΕ για αναβολή στα νέα αυστηρά πρότυπα diesel