Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW Z4 First Edition: Πρεμιέρα στο Pebble Beach

Ελλάδα 15:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW Z4 First Edition: Πρεμιέρα στο Pebble Beach

ΝΕΑ

BMW Z4 First Edition: Πρεμιέρα στο Pebble Beach

ΝΕΑ

H BMW μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook δημοσίευσε τα πρώτα σκίτσα της νέας γενιάς Z4 που αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως μέσα στο επόμενο διήμερο, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης Concours d’Elegance στο Pebble Beach της Καλιφόρνιας.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το γερμανικό ρόουντστερ μπαίνει αισίως στην 3η γενιά και αναμένεται να βρει απέναντί του μοντέλα-ανταγωνιστές όπως η Porsche 718 Boxster και η Mercedes-Benz SLC. Σύμφωνα με επίσημες πηγές μέσα από το εργοστάσιο η έκδοση λανσαρίσματος της BMW Z4 θα είναι η First Edition.

bmw-z4-first-edition-skteches (2)-chariatis-530

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τα σκίτσα, η σχεδίαση του αμαξώματος έχει πολλά κοινά σημεία με το πρωτότυπο μοντέλο, όπως το ανάγλυφο καπό και τις έντονες καμπύλες. Σε ότι αφορά τη γκάμα των κινητήρων, η νέα Z4 θα προσφέρεται αρχικά με ένα δίλιτρο τετρακύλινδρο σύνολο, το οποίο με τη βοήθεια υπερτροφοδότη θα αποδίδει είτε 180 ίππους (sDrive 20i), είτε 250 ίππους (sDrive 30i). Προς το παρόν η κορυφαία των εκδόσεων M40i θα τροφοδοτείται από έναν εξακύλινδρο σε σειρά turbo κινητήρα 3,0 λίτρων, με ισχύ 385 ίππων για την αμερικάνικη αγορά και 335 ίππων για την αντίστοιχη  ευρωπαϊκή. Εκτός του κινητήρα, η συγκεκριμένη έκδοση θα έχει αναβαθμισμένα φρένα, ρυθμιζόμενη ανάρτηση και φαρδύτερα ελαστικά.

Advertisement

bmw-z4-first-edition-skteches (1)-chariatis-640

Στο εσωτερικό, ο οδηγός έχει πλέον στην διάθεσή του ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων, η κεντρική οθόνη αφής φιλοξενεί το αναβαθμισμένο infotainment, ενώ γύρω από τον επιλογέα βρίσκονται οι διακόπτες για την επιλογή των οδηγικών προγραμμάτων. Η νέα BMW Z4 θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Magna-Steyr στην Αυστρία, ενώ η παραγωγή της θα ξεκινήσει στα τέλη του 2018.

Advertisement