Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW: Υπηρεσίες μετακίνησης Ride-Hailing στην Κίνα

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW: Υπηρεσίες μετακίνησης Ride-Hailing στην Κίνα

ΝΕΑ

BMW: Υπηρεσίες μετακίνησης Ride-Hailing στην Κίνα

ΝΕΑ

Υπηρεσία μετακίνησης ride-hailing αναμένεται να λανσάρει η BMW στην Κίνα, πριν από το τέλος του 2018, κάτι που θα την ανάγει αυτόματα ως τον πρώτο ξενο κατασκευαστή με ανάλογη υπηρεσία για την αχανή κινέζικη αγορά με τα τεράστια περιθώρια κέρδους. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα και σύμφωνα με αναφορά του Automotive News Europe, η BMW Mobility Service, θυγατρική του γερμανικού ομίλου, έχει ήδη πάρει άδεια για την υπηρεσία μετακίνησης ride-hailing που προτίθεται να λανσάρει, στην πόλη Chengdu, προτεύουσα της επαρχίας Sichuan που βρίσκεται στα Νοτιοδυτικά της Κίνας.

Η αγορά της Κίνας είναι ένα πραγματικό χρυσωρυχείο και στο τομέα των υπηρεσιών ride-hailing και όλοι οι κατασκευαστές, εγχώριοι και μη, θα θέλουν σίγουρα στο μέλλον ένα κομμάτι από την πίτα. Σύμφωνα με την συμβουλευτική φίρμα Bain & Co. η αξία της συγκεκριμένης αγοράς ανέρχεται στα εξωπραγματικά 23 δισ. δολάρια Η.Π.Α., ένα νούμερο που ξεπερνά όλες τις άλλες αγορές με ανάλογες υπηρεσίες στον κόσμο συνδυαστικά!

bmw-ride-hailing-service-china-2018

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή στο συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς κυριαρχεί η κινέζικη Didi Chuxing κατέχοντας την μερίδα του λέοντος με ποσοστό κρατήσεων που ανέρχεται στο 90%.

Αντίστοιχη υπηρεσία αναμένεται να δημιουργήσει και η Daimler μέσω κοινοπραξίας με το Geely Group με τους δύο κατασκευαστές να συσφίγγουν τις σχέσεις τους.