Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW Σειρά 5 και 7 σε ηλεκτρικές εκδόσεις

Ελλάδα 8:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW Σειρά 5 και 7 σε ηλεκτρικές εκδόσεις

ΝΕΑ

BMW Σειρά 5 και 7 σε ηλεκτρικές εκδόσεις

ΝΕΑ

Η BMW εντείνει τις προσπάθειές της για να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερα «ηλεκτρικά» μοντέλα, όπως τις αντίστοιχες εκδόσεις των Σειρών 5 και 7.

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Handelsblatt, μέσα στο 2022, αναμένεται η ηλεκτρική «7άρα», ενώ μετά θα ακολουθήσει και η Σειρά 5 EV. Στο άρθρο δεν αναφέρονται τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η BMW i7 θα διατίθεται με μπαταρίες διαφορετικών αποδόσεων. Η βασική θα διαθέτει χωρητικότητα 80 kWh, ενώ η κορυφαία των 120 kWh θα μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως και 700 km. Επίσης, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η i7 θα διατίθεται και με διαφορετικούς ηλεκτροκινητήρες, με την top έκδοση να εξοπλίζεται με δύο μοτέρ συνολικής απόδοσης 659 ίππων. Η στρατηγική της γερμανικής εταιρείας να προσφέρει το ίδιο μοντέλο σε διαφορετικές επιλογές ηλεκτρικών συνόλων μπορεί να επιφέρει ένα επιπλέον πλεονέκτημα, καθώς θα μπορεί να αυξήσει την παραγωγή των εκδόσεων που θα αποδειχθούν δημοφιλή, μειώνοντας ταυτόχρονα την παραγωγή των λιγότερο «επικερδών» εκδόσεων. Το αντίθετο θα ισχύσει βέβαια, εάν η εταιρεία από το Μόναχο αντιληφθεί ότι τα EV μοντέλα της δεν ανταποκρίνονται εμπορικά, επικεντρώνοντας και πάλι το ενδιαφέρον της στα θερμικά σύνολα.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην i4, το ηλεκτρικό σεντάν της φίρμας, που θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στη φετινή έκθεση της Γενεύης και θα κυκλοφορήσει στους δρόμους μέσα στο 2021. Βασικά του χαρακτηριστικά, τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυαστική ισχύ 530 PS και τη μπαταρία 80kWh που θα προσφέρει σε πλήρη φόρτιση 600 km.