Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW Σειρά 3 με κινητήρα από Honda S2000

Ελλάδα 1:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW Σειρά 3 με κινητήρα από Honda S2000

ΝΕΑ

BMW Σειρά 3 με κινητήρα από Honda S2000

ΝΕΑ

Περιμένετε… Γνωρίζω ότι οι ανελέητοι οπαδοί δεν θα χαρούν να δουν έναν κινητήρα Honda σε μια κλασική BMW Σειρά 3 (E30). Αλλά αυτό δεν είναι μόνο μια κανονική μεταμόσχευση καρδιάς, αλλά πολλά περισσότερα από αυτό. Διαβάστε στη συναρπαστική συνέχεια το γιατί…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Πρώτα απ’ όλα, ο κινητήρας είναι τοποθετημένος πίσω από τον μπροστινό άξονα, ο οποίος μετατρέπει το αυτοκίνητο σχεδόν σε κεντρομήχανο με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό στο ζύγισμα του σπορ αυτοκινήτου. Ο κινητήρας προέρχεται απευθείας από το Honda S2000, αλλά στην πορεία υιοθέτησε και υπερσυμπιεστή, καινούργια μπεκ ψεκασμού και ECU προκειμένου να παράγει περίπου 365 ίππους, για λόγους αξιοπιστίας. Ο πωλητής λέει ότι μπορεί εύκολα να σκαρφαλώσει στους 450 ίππους. Ένα γρήγορο αυτοκίνητο χρειάζεται μεγάλα φρένα και αυτή η E30 διαθέτει τώρα τεράστια φρένα από τη M3 (E36) Evo, τοποθετημένα μάλιστα πίσω από νέους τροχούς. Η πλήρως νέα και ρυθμιζόμενη ανάρτηση αναλαμβάνει να χαλιναγωγήσει την ισχύ.

Το αυτοκίνητο ζυγίζει μόλις 970 kg έναντι 1.368 kg που ζύγιζε μια εργοστασιακή E30. Αυτό είναι δυνατό εν μέρει χάρη στο πλήρες fiberglass ελαφρύ από την M3 body kit. Φυσικά, όπως και κάθε αυτοκίνητο που σέβεται τον εαυτό σας, έρχεται με roll cage, bucket καθίσματα, ειδικό τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων. Ο μηχανισμός διεύθυνσης χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα ηλεκτρική εγκατάσταση που προέρχεται από την GM.

Advertisement
Advertisement

BMW-3-series-e30-with-honda-s2000-engine-for-sale-tsiro-640

Ο πωλητής εξηγεί ότι το αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση για την ηλικία του, παρότι έχει δύο ρωγμές στο κιτ και το καπό. Βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι επί του παρόντος εισηγμένη στο eBay αντί 15.000 λιρών. Ο ιδιοκτήτης λέει ότι χρειάζεται τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει το νέο έργο μετατροπής που έχει στο μυαλό του – έναν κινητήρα 2JZ σε σώμα M3 (E46), αυτό από μόνο του αποτελεί καλό λόγο για να αγοράσεις αυτή την ιδιαίτερη E30.

BMW-3-series-e30-with-honda-s2000-engine-for-sale-inter-tsiro-640