Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW: Νέα μονάδα στην Ουγγαρία

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW: Νέα μονάδα στην Ουγγαρία

ΝΕΑ

BMW: Νέα μονάδα στην Ουγγαρία

ΝΕΑ

Το BMW Group ανακοίνωσε ότι μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, σκοπεύει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην ουγγρική πόλη Debrecen, ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Καταρχήν, το νέο εργοστάσιο αποτελεί και την πρώτη επένδυση της γερμανικής εταιρείας, μετά το 2000, όταν και αποφασίστηκε η κατασκευή της μονάδας στην πόλη της Λειψίας. Συνολικά, για την κατασκευή του εργοστασίου, η BMW θα δαπανήσει ένα ποσό που ξεπερνά το ένα δις ευρώ, ενώ με βάση τα στοιχεία ερευνών, η ετήσια παραγωγή θα φτάνει μέχρι και τα 150.000 οχήματα. Επίσης, με την έναρξη της λειτουργίας του, που προβλέπεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2019, θα απασχολεί 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

P90316655_highRes_bmw-group-production-chariatis-530

Σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους του Δ.Σ. της BMW, Oliver Zipse, το νέο εργοστάσιο θα διαθέτει μία κοινή γραμμή παραγωγής, τόσο για συμβατικά όσο και για ηλεκτρικά μοντέλα, κάτι που αναμένεται να γίνει στο άμεσο μέλλον σε όλες τις μονάδες παραγωγής της φίρμας. « Όταν αρχίσει η παραγωγή, η μονάδα του Debrecen θα θέσει νέα πρότυπα στην ευελιξία, την ψηφιοποίηση και την παραγωγικότητα» τόνισε μεταξύ άλλων.

Advertisement

Να σημειώσουμε ότι στην Ουγγαρία, εκτός της BMW, δραστηριοποιούνται και άλλες εταιρείες, όπως οι Mercedes-Benz, Audi, Opel και Suzuki.