Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW M6 με Wankel

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW M6 με Wankel

ΝΕΑ

BMW M6 με Wankel

ΝΕΑ

Το να βγάλεις το μοτέρ του εργοστασίου από μια M6 και να βάλεις στη θέση του ένα Wankel με 6 (!) ρότορες, θέλει αρκετή τρέλα και όρεξη για εκτεταμένες μετατροπές στο μεγάλο coupe της BMW.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Είναι σίγουρα από τις πλέον ακραίες μετατροπές που μπορεί να δει κανείς. Για την BMW M6 που από το εργοστάσιο εφοδιάζεται με 5λιτρο V10 κινητήρα που αποδίδει 507 ίππους, ο βελτιωτικός οίκος AJ Racing, προτείνει κάτι πολύ ακραίο αν μη τι άλλο: Αντικαθιστά το stock μοτέρ με ένα Wankel σύνολο, με 6 ρότορες.

Advertisement
Advertisement

bmw-m6-boi-640-2

Η αρχική ιπποδύναμη του εν λόγω μηχανικού συνόλου είναι 478 ίπποι στις 4.800 σ.α.λ. αλλά η προοπτική που έχει η AJ Racing σε συνεργασία με την KiwiRE που ασχολείται με τη βελτίωση των κινητήρων του είδους, είναι να φτάσει πάνω από τους 800 ίππους.

bmw-m6-boi-640-3

Advertisement

Εκτός των ακραίων επιλογών σε ότι έχει να κάνει με τους κινητήρες, το αυτοκίνητο που έχει ετοιμάσει η AJ Racing έχει πολλές αλλαγές και σε άλλα σημεία του. Η ανάρτηση είναι ρυθμιζόμενη σε ύψος και σκληρότητα, τα φρένα εμπρός έχουν μεγάλη διάμετρο και 10πίστονες δαγκάνες, ενώ οι ζάντες είναι της Rotiform με διάμετρο 19 ιντσών. Η τιμή για τη μετατροπή δεν ανακοινώνεται, παρά μόνο μετά από επικοινωνία του ενδιαφερόμενου και υποψήφιου πελάτη, με το βελτιωτικό οίκο που έχει έδρα στη Νότιο Αφρική.

bmw-m6-boi-640

Advertisement