Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW: υβριδική έκδοση και για την 2 Active Touring

Ελλάδα 14:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW: υβριδική έκδοση και για την 2 Active Touring

ΝΕΑ

BMW: υβριδική έκδοση και για την 2 Active Touring

ΝΕΑ

Η βαυαρική εταιρία παρουσίασε μία πρωτότυπη plug-in υβριδική έκδοση του πολυχρηστικού της μοντέλου που ουσιαστικά προλογίζει την έκδοση παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το εν λόγω μοντέλο μοιάζει περισσότερο με ένα προ-παραγωγής που θα κυκλοφορήσει στις αγορές του χρόνου και λιγότερο ως ένα πρωτότυπο που το περιγράφει η εταιρία. Για την ώρα δοκιμάζεται με το σύστημα πρόωσης να βασίζεται σε έναν TwinPower τρικύλινδρο κινητήρα 1.500 cc που αποδίδει 136 PS. Συνδυάζεται με κιβώτιο Steptronic με έξι σχέσεις και κινεί αποκλειστικά τους εμπρός τροχούς. Στον πίσω άξονα βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας με ισχύ 88 PS και ένα διβάθμιο μειωτήρα (κιβώτιο ταχυτήτων) και παρόλο που η συνδυαστική ισχύς δεν δίνεται από την BMW, το 0-100 πετυχαίνεται σε 6,5 sec με κατανάλωση στα 2,0 lt/100 km και καθαρή ηλεκτροκίνηση για 38 km.

BMW 2-Series Active Tourer plug-in hybrid prototype (2)

Advertisement
Advertisement

Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι πως στον εμπρός άξονα υπάρχει μία υψηλής τάσης γεννήτρια με χαρακτηριστικά ανάκτησης ενέργειας. Ως ηλεκτροκινητήρας (με ανάστροφη πόλωση) έχει ισχύ 20 PS προσφέροντας καλύτερα χαρακτηριστικά ενεργοποίησης/απενεργοποίησης του θερμικού κινητήρα από οποιοδήποτε συμβατικό start/stop.