Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW i4: Ο αντίπαλος των Tesla σε δοκιμές εξέλιξης

Ελλάδα 12:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW i4: Ο αντίπαλος των Tesla σε δοκιμές εξέλιξης

ΝΕΑ

BMW i4: Ο αντίπαλος των Tesla σε δοκιμές εξέλιξης

ΝΕΑ

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της BMW, i4, βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην επίσημη παρουσίασή του, όντας σε διαδικασία χειμερινών δοκιμών.

Advertisement
Advertisement

 

Όπως διακρίνουμε και στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το νέο μοντέλο της φίρμας από το Μόναχο θυμίζει αρκετά την έκδοση Gran Coupe της Σειράς 4, με ουσιαστική διαφοροποίηση την αυξημένη απόσταση από το έδαφος (λόγω της ύπαρξης των μπαταριών). Πάντως αναμένουμε η σχεδιαστική ομάδα της BMW, υπό τις οδηγίες του Adrian van Hooydonk, να παρουσιάσει ένα ρηξικέλευθης ταυτότητας προϊόν, το οποίο θα φέρει πολλές ομοιότητες με το πρωτότυπο i Vision Dynamics, όπως τα μεγάλα «νεφρά» με την απουσία αεραγωγών για την ψύξη. Προς το παρόν η BMW δεν έχει ανακοινώσει εάν το i4 θα βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR ή σε μία ξεχωριστή. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η συστοιχία των μπαταριών θα είναι τοποθετημένη χαμηλά στο δάπεδο, τα υλικά κατασκευής του αμαξώματος θα είναι πιθανότατα αλουμίνιο και CFRP και όχι carbon όπως στα γνωστά μας i3 και i8.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πηγές, το BMW i4 θα χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένος έκαστος σε κάθε άξονα, προσφέροντας μία «έξυπνη τετρακίνηση, καθώς και σύστημα torque vectoring. Επίσης, θα υπάρχει ενεργή τετραδιεύθυνση, καθώς και αερανάρτηση. Σε ότι αφορά την ισχύ, η BMW αναμένεται να ακολουθήσει την φιλοσοφία της Tesla, με διαφορετικές παραλλαγές, ανάλογα την ισχύ, ενώ βάση του προγραμματισμού, το i4 θα είναι το πρώτο από τα τέσσερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα στη γκάμα της BMW, για το έτος 2021, που αναμένεται να φτάσουν τα 25, έως το 2025.