Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW: Οι πολιτικοί να βρουν λύση στο θέμα της Ελλάδας

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW: Οι πολιτικοί να βρουν λύση στο θέμα της Ελλάδας

ΝΕΑ

BMW: Οι πολιτικοί να βρουν λύση στο θέμα της Ελλάδας

ΝΕΑ

Η στασιμότητα στη διαδικασία εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη αποτελεί θέμα συζήτησης σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Το NewsAuto.gr βρίσκεται στην καρδιά της γερμανικής οικονομίας, την πόλη του Μονάχου, για την ετήσια συνέντευξη Τύπου της BMW, της κορυφαίας σε πωλήσεις μάρκας πολυτελών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ρωτήσαμε τον Ian Robertson, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW AG, σχετικά με το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της και πως αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ευρωπαϊκή αγορά του αυτοκινήτου.

«Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά του αυτοκινήτου. Θέλουμε να βρεθεί λύση στις συνομιλίες της Ελλάδας με τους εταίρους της στις Βρυξέλλες και πιστεύουμε ότι υπάρχει κοινός τόπος για επίλυση των προβλημάτων. Εμείς δεν είμαστε πολιτικοί, είναι δική τους αποστολή να φθάσουν σε θετική κατάληξη. Υπάρχουν μεγάλες και μικρές χώρες, υπάρχουν δυνατές και αδύναμες οικονομίες. Όλες όμως μαζί συνθέτουν μία αγορά που είναι αντίστοιχη αυτής της Αμερικής ή της Ασίας», μας απάντησε ο 57χρονος Άγγλος.
Με τον Ian Robertson μιλήσαμε και για τις τεχνολογίες του σήμερα και του αύριο στην αυτοκίνηση, όπως το υβριδικό σύστημα, την ηλεκτροκίνηση, το υδρογόνο. Περισσότερα σε επόμενο άρθρο μας.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα το μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου, Dr. Friedrich Eichiner, που είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά (chief financial officer – CFO), δήλωσε στη σχετική μας ερώτηση:

Ερώτηση: Πιστεύετε ότι ένα ενδεχόμενο Grexit θα οδηγήσει σε έξοδο από την ευρωζώνη και άλλες χώρες, π.χ. Ισπανία, Ιταλία;

Απάντηση: Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιες συνέπειες θα έχει μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, καθώς δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο. Πάντως σε κάθε περίπτωση πρέπει να βρεθεί γρήγορα λύση ανάμεσα στις δύο πλευρές (Ελλάδα και πιστωτές).

Advertisement

O Ian Robertson


Advertisement