Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

BMW EV9: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό

Ελλάδα 13:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW EV9: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό

Mobility

BMW EV9: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό

Mobility

Το πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο EV9 βασίζεται στην σχεδιαστική φιλοσοφία της θρυλικής BMW E9, με παραπομπές από το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Συχνά τα πρωτότυπα αυτοκίνητα που διαθέτουν ρετρό γραμμές και εμπνέονται από μοντέλα του παρελθόντος, θεωρούνται κιτς ή μία κακή αντιγραφή, κάτι που δεν συμβαίνει ολωσδιόλου με τo δημιούργημα του Abraham Chacko , το οποίο φέρει τον τίτλο EV9.

Καταρχήν να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος σχεδιαστής μας έγινε γνωστός ως ο άνθρωπος που ξαναέφερε στο προσκήνιο, έστω και σε ψηφιακή μορφή ορισμένα από τα πιο γνωστά αγωνιστικά μοντέλα της Porsche, όπως τις 907 Spyder και 908. Κωδικοποιώντας την ονομασία του νέου του εγχειρήματος, το «EV» δείχνει τον τρόπο κίνησης, όντας αμιγώς ηλεκτρικό, το «9» συμβολίζει την πηγή έμπνευσής του, που δεν ήταν άλλη από την BMW E9. Το γερμανικό κουπέ κατασκευάστηκε από το 1968 έως το 1975 και έγραψε τη δική του ιστορία στις ευρωπαϊκές πίστες με την αγωνιστική έκδοση 3.0 CSL.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ο Chacko να είχε ως πηγή έμπνευσης για την ρετρό πρωτότυπη BMW EV9 την έκδοση παραγωγής E9 3.0 CS, αλλά δανείστηκε κάποια στοιχεία και από άλλα μοντέλα.

Στο εμπρός μέρος, κυριαρχεί η μάσκα shark nose με ένα ζευγάρι μικροσκοπικών «νεφρών» που πλαισιώνονται από στρογγυλά φωτιστικά σώματα LED, καθώς και τα φλας που βρίσκονται τοποθετημένα ανάμεσα σε καπό και μάσκας. Επιπλέον διατηρείται το Hofmeister kink, ενώ απουσιάζει η μεσαία κολώνα και το πλαίσιο γύρω από τα παράθυρα.

Advertisement

Οι τροχοί προέρχονται από την διθέσια M1, ενώ πίσω το αμάξωμα έχει ένα κοφτό τελείωμα «Kamm tail», τα φώτα LED είναι τοποθετημένα οριζόντια, ενώ δεν λείπει και μία μαύρη επιφάνεια, που μας θυμίζει αρκετά διαχύτη. Τέλος, το εσωτερικό είναι μινιμαλιστικό, με τον σχεδιαστή να εστιάζει την προσοχή του στο τεσσάρων ακτίνων τιμόνι και στα δύο στρογγυλά όργανα πάνω από αυτό.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη! Αυτά είναι τα χαμηλότερα Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Ποιες χώρες θα διπλασιάσουν τα πρόστιμα για ταχύτητα στις πόλεις

Advertisement

Ουραγός η Ελλάδα στα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών ΙΧ!