Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW: Δεν αλλοιώνουμε τις εκπομπές ρύπων

Ελλάδα 0:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW: Δεν αλλοιώνουμε τις εκπομπές ρύπων

ΝΕΑ

BMW: Δεν αλλοιώνουμε τις εκπομπές ρύπων

ΝΕΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε και το BMW Group σχετικά με την υπόθεση παράνομου λογισμικού στους κινητήρες diesel του Ομίλου Volkswagen.

Advertisement
Advertisement

«Ο Όμιλος BMW δεν αλλοιώνει τα αποτελέσματα οποιονδήποτε δοκιμών καυσαερίων. Παρακολουθούμε τις νομικές απαιτήσεις κάθε χώρας και πληρούμε όλες τις τοπικές απαιτήσεις τεστ ρύπων. Με άλλα λόγια, τα συστήματά μας επεξεργασίας καυσαερίων είναι ενεργά είτε ο κινητήρας βρίσκεται στον εργαστηριακό πάγκο είτε το αυτοκίνητο κινείται στο δρόμο.

Σαφείς και δεσμευτικές προδιαγραφές και διαδικασίες έχουν επιβληθεί σε όλες τις φάσεις της εξέλιξης μέσα στο BMW Group, προκειμένου να αποφευχθούν παράνομες πράξεις. Δύο μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από το Διεθνές Συμβούλιο για τις Καθαρές Μεταφορές (ICCT) επιβεβαίωσαν ότι η X5 και 13 άλλα αυτοκίνητα της BMW που δοκιμάστηκαν, πληρούν τις νομικές απαιτήσεις όσον αφορά τις εκπομπές NOx (οξειδίων του αζώτου). Δε διαπιστώθηκαν αποκλίσεις στις εκπομπές NOx της X5 μεταξύ των εργαστηριακών δοκιμών και αυτών στο δρόμο.

Το Auto Bild έχει δημοσιεύσει μια διευκρίνιση του άρθρου του που κυκλοφόρησε στις 24 Σεπτεμβρίου, σχετικά με τις εκπομπές της BMW X3: “Δεν υπάρχει καμία ένδειξη χειραγώγησης των εκπομπών από την BMW (…) Οι τιμές που αναφέρονται στο άρθρο εμφανίστηκαν μόνο σε μία ωριαία δοκιμή στο δρόμο. Το Auto Bild δεν έχει πρόσβαση στις λεπτομέρειες αυτής της δοκιμής, η οποία θα μπορούσε να εξηγήσει τις διαφορές σε σχέση με τον κύκλο δοκιμών NEDC “.

Advertisement
Advertisement

Στον Όμιλο BMW είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε τις διαδικασίες δοκιμής μας με τις αρμόδιες αρχές και τα οχήματά μας διατίθενται προς έλεγχο ανά πάσα στιγμή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας με έδρα το Μόναχο.