Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπλόκο στη λιμουζίνα του Πούτιν

Ελλάδα 9:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπλόκο στη λιμουζίνα του Πούτιν

ΝΕΑ

Μπλόκο στη λιμουζίνα του Πούτιν

ΝΕΑ

Η Aurus, η ρώσικη εταιρεία που κατασκευάζει τις λιμουζίνες του Πούτιν, ετοιμάζεται να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά, όμως αντιμετωπίζει ήδη πολλά προβλήματα κυρίως με την ονομασία της.

Advertisement
Advertisement

Όπως λοιπόν αναφέρουν δημοσιεύματα από τη Ρωσία, η Toyota, η Lamborghini και η Michelin κατέθεσαν ένσταση στο ειδικό γραφείο της Ε.Ε. που εγκρίνει τις αιτήσεις για πώληση αυτοκινήτων εντός των τειχών της Ένωσης, λόγω περίπτωσης αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ειδικότερα, η Toyota θεωρεί ότι το όνομα «Aurus» της μάρκας θυμίζει έντονα το «Auris», του μικρομεσαίου της μοντέλου, ενώ η Lamborghini τονίζει την ομοιότητα του ονόματος αυτού με εκείνο της «Urus». Η Michelin από την πλευρά της θεωρεί ότι παραπέμπει στο όνομα Taurus, της ουγγρικής μάρκας κατασκευής ελαστικών που έχει εξαγοράσει.

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά της Aurus και ειδικά του Ρωσικού Υπουργείου Βιομηχανίας που χειρίζεται το όλο project, τονίζεται ότι ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο η εταιρεία έχει πάρει εγκρίσεις τύπου για πώληση στο Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, ενώ μέσα στον Μάρτιο εγκρίθηκε η είσοδός της και στις αγορές της Λετονίας και της Λιθουανίας.

Όμως, θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτές οι εγκρίσεις τύπου αφορούν αποκλειστικά σε πώληση στις παραπάνω χώρες της Ε.Ε. και όχι σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που μετά τις ενστάσεις των 3 εταιρειών δημιουργεί πρόβλημα στην Aurus.

Πάντως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από την πλευρά της Ρώσικης φίρμας που να προδιαθέτει για αλλαγή της ονομασίας της, ενώ και στην πρόσφατη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης η Aurus είχε μια πολύ εντυπωσιακή παρουσία, που έδειχνε ξεκάθαρα τον Ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.

Advertisement