ΝΕΑ

Blink Charging Hellas: Πώς θα κάνουμε αυτές τις γιορτές ακόμα πιο «πράσινες»

Ελλάδα 10:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Blink Charging Hellas: Πώς θα κάνουμε αυτές τις γιορτές ακόμα πιο «πράσινες»

ΝΕΑ

Blink Charging Hellas: Πώς θα κάνουμε αυτές τις γιορτές ακόμα πιο «πράσινες»

ΝΕΑ

Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν καθημερινά οι οδηγοί στο λεκανοπέδιο, ενώ μέσα στις γιορτές η κίνηση στους δρόμους αυξάνεται.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, παραδοσιακά στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννω οι οδικές μετακινήσεις και μεταφορές αυξάνονται θεαματικά. Τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν τις 25 Δεκεμβρίου, η κίνηση στους δρόμους των πόλεων, ειδικά αυτών με μεγάλο πληθυσμό όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, είναι έντονη καθώς όλοι προσπαθούμε να προμηθευτούμε εγκαίρως τα δώρα των αγαπημένων μας και να κανονίσουμε τις τελευταίες εορταστικές λεπτομέρειες. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των γιορτών, δεν είναι αμελητέος ο αριθμός όσων μετακινούνται από πόλη σε πόλη, ή από πόλη σε χωριό, με αποτέλεσμα τη συμφόρηση των εθνικών οδών.

Αν αναλογιστούμε ότι η αύξηση των μετακινήσεων στους δρόμους συνεπάγεται αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το περιβάλλον επιβαρύνεται επιπλέον αυτές τις μέρες. Όμως, στο πλαίσιο της ανάληψης δράσεων για τη μείωση του αντικτύπου των δραστηριοτήτων μας στο περιβάλλον και το κλίμα, είναι απαραίτητο να λαμβάνουμε συνεχώς τα απαραίτητα μέτρα με στόχο των μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων (και) των οδικών μεταφορών.

Καθώς το μέλλον των μεταφορών απομακρύνεται από το συμβατικό αυτοκίνητο, αν έχεις επενδύσει ήδη στην ηλεκτροκίνηση, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Αν όχι, μήπως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς;

Advertisement
Advertisement

Η Blink, όχημα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Σε αυτό το πλαίσιο, η Blink επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του μοντέλου αστικής φόρτισης και φροντίζει, ώστε να φορτίζεις εύκολα και γρήγορα το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο. Χάρη στη 14ετή τεχνογνωσία της εταιρείας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, μπορείς να απολαμβάνεις τόσο το καθημερινό όσο και το εορταστικό σου πρόγραμμα χωρίς να παρεκκλίνεις καθόλου από αυτό, συμβάλλοντας παράλληλα στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τη μείωση των επιπέδων θορύβου των αστικών κέντρων.

Advertisement

Όσον αφορά στην εμβέλεια της εταιρείας, σημειώνεται πως διαθέτει περισσότερες από 620 θέσεις φόρτισης σε όλη την Ελλάδα σε καίρια σημεία, μεταξύ άλλων έξω από καταστήματα, γυμναστήρια, καφετέριες, κάβες, σουπερμάρκετ και τράπεζες.

Μεταξύ των προϊόντων και των λύσεων που διαθέτει η Blink, ξεχωρίζει ο Σταθμός Φόρτισης Blink EQ 200 AC. Πρόκειται για φορητό φορτιστή που είναι κατάλληλος για χώρους στάθμευσης, καταστήματα, χώρους εργασίας, ξενοδοχεία αλλά και σε σημεία όπου ο χώρος είναι περιορισμένος. Ο φορτιστής ρυθμίζεται και σε μονοφασικό αλλά και σε τριφασικό δίκτυο και έχει πολλαπλές δυνατότητες συνδεσιμότητας χρησιμοποιώντας Bluetooth, Wifi, Ethernet, 2G/4G/LTE.

Advertisement

Η διαδικασία της φόρτισης είναι πιο απλή απ’ όσο φαντάζεσαι

Αν πιστεύεις ότι η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκίνητου είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, τότε μάλλον θα ανακουφιστείς όταν μάθεις ότι αυτή η άποψη είναι απλά μύθος. Συγκεκριμένα, η φόρτιση στο δίκτυο της Blink, γίνεται με δύο τρόπους -μέσω της εφαρμογής Blink και μέσω της κάρτας Blink.

Στην περίπτωση της φόρτισης μέσω της εφαρμογής Blink, για να ξεκινήσεις τη διαδικασία, συνδέεις το καλώδιο φόρτισης στο αυτοκίνητο και την υποδοχή του φορτιστή και περιμένεις μέχρι η λυχνία LED γίνει κίτρινη. Επιλέγεις από τον χάρτη το σταθμό φόρτισης στον οποίο βρίσκεσαι, καθώς και την πρίζα στην οποία έχεις συνδέσει το καλώδιο φόρτισης, και έπειτα «Έναρξη φόρτισης». Για να ολοκληρωθεί η φόρτιση, επιλέγεις το κουμπί πάνω αριστερά, με τον μπλε κεραυνό, και σύρεις το πορτοκαλί βέλος για τερματισμό.

Advertisement

Στην περίπτωση της φόρτισης με την κάρτα Blink, συνδέεις αρχικά το καλώδιο φόρτισης στην υποδοχή και το αυτοκίνητο και περιμένεις μέχρι να γίνει κίτρινη η λυχνία LED. Πλησιάζεις την κάρτα Blink στον καρταναγνώστη και, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η λυχνία γίνεται μπλε, γεγονός που σημαίνει ότι ξεκινά η φόρτιση. Τέλος, πλησιάζεις ξανά την κάρτα στον καρταναγνώστη, η λυχνία γίνεται πάλι κίτρινη, το καλώδιο απασφαλίζει και μπορείς πλέον να το αφαιρέσεις από το όχημα. Έτσι, ολοκληρώνεται η φόρτιση.

Όσον αφορά στην κάρτα Blink, αξίζει να σημειωθεί πως στέλνεται δωρεάν και μπορείς να την αποκτήσεις χωρίς έξτρα χρέωση. Συγκεκριμένα, συνδέεται με το προφίλ του οδηγού, δεν είναι προπληρωμένη και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την έναρξη και λήξη της φόρτισης.

Τέλος, αν αναρωτιέσαι για την τιμή χρέωσης της Blink, τότε αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι 0,43 ευρώ ανά kWh για τα μέλη της. Αν έχεις περισσότερες απορίες, μπορείς να απευθυνθείς στην εξυπηρέτηση πελατών που είναι διαθέσιμη 24/7 στο τηλέφωνο 2107232862, γεγονός που προσφέρει ασφάλεια κι αξιοπιστία στον εκάστοτε οδηγό. Ταυτοχρόνως, επιλύονται τυχόν τεχνικά προβλήματα που υποστηρίζονται μέσω απομακρυσμένου ελέγχου λειτουργίας των σταθμών φόρτισης.

Οι φετινές γιορτές -και όχι μόνο- ελπίζουμε να μας βρουν όλους μας να μετακινούμαστε με τρόπο που μειώνει το αντίκτυπό μας στο περιβάλλον και το κλίμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως, στην πορεία μας προς την ηλεκτροκίνηση, θα έχουμε την Blink στο πλευρό μας.