Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπήκαμε στο νέο Focus ST

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπήκαμε στο νέο Focus ST

ΝΕΑ

Μπήκαμε στο νέο Focus ST

ΝΕΑ

Η τέταρτη γενιά Ford Focus θα πλαισιωθεί σύντομα από την καυτή έκδοση ST, γνωστό εδώ και καιρό αυτό. Για του λόγου το αληθές, το μη καμουφλαρισμένο πρωτότυπο εντοπίστηκε να δοκιμάζεται σε δρόμους του Κολοράντο στις ΗΠΑ, έτσι για πρώτη φορά έχουμε εικόνα από το εσωτερικό του hot hatch.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το νέο ST θα κινείται από τον 3κύλινδρο άμεσου ψεκασμού υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων του Fiesta ST. Αυτό το δεδομένο μεταφράζεται εξαρχής σε 200 ίππους και 290 Nm ροπής. Ωστόσο, φήμες οργιάζουν πως το Focus ST θα μπορούσε να ανεβάσει την ισχύ του στους 277 ίππους!. Μια έκδοση diesel αναφέρεται επίσης στις προθέσεις της φίρμας, καθώς συνεισφέρει έμπρακτα περίπου στο ήμισυ των πωλήσεων του Focus ST.

Κατά τα άλλα, οι τροχοί θα είναι μεγαλύτεροι, οι πλευρικές ποδιές θα έχουν ενδιαφέρον, ενώ οι ελαφρώς πιο επιθετικοί εμπρός και πίσω προφυλακτήρες θα ολοκληρώσουν τη νέα εικόνα. Η ρύθμιση της ανάρτησης θα σφίξει επιπλέον, το ύψος θα χαμηλώσει περαιτέρω και μαζί με άλλες μικρές αλλαγές στο στήσιμο θα βελτιώσουν κι άλλο τον χειρισμό και την ευκινησία του ST. Στο εσωτερικό, διακρίνεται το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, τα σπορ καθίσματα Recaro και ένα δερμάτινο τιμόνι με επίπεδη βάση. Άλλες λεπτομέρειες όπως η μονόχρωμη οθόνη ψυχαγωγίας, ο διζωνικός κλιματισμός και το ηλεκτρικό χειρόφρενο ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες.

Advertisement
Advertisement

Όπως και το εξερχόμενο μοντέλο, η Ford θα προσφέρει το Focus ST στα παραδοσιακά πεντάθυρα και wagon αμαξώματα. Από την εκκίνηση του Mk4 Focus, η έκδοση ST-Line έγινε γρήγορα το best-selling μοντέλο της σειράς, αποδεικνύοντας ότι είναι πιο δημοφιλής από την αντίστοιχη Vignale.

Ford-Focus-ST-2019-Spyshots-tsiro-640