Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπήκαμε στη νέα Mercedes-Benz GLB

Ελλάδα 19:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπήκαμε στη νέα Mercedes-Benz GLB

ΝΕΑ

Μπήκαμε στη νέα Mercedes-Benz GLB

ΝΕΑ

Πρόσφατα η Mercedes-Benz ξεκίνησε να δοκιμάζει το πρωτότυπο της GLB με ελαφρύ καμουφλάζ, δίνοντας μας μια καλύτερη ματιά στο επερχόμενο εξωτερικό styling του crossover. Το μόνο που έλειπε ήταν το εσωτερικό, το οποίο είναι πλέον ορατό σε αυτήν την τελευταία παρτίδα εικόνων κατασκοπείας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Φυσικά, δεν μπορούμε καν να μιλήσουμε για το εσωτερικό χωρίς να αναφερθούμε πρώτα στη GLB. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το περίπλοκο εξωτερικό design του crossover θα πρέπει λογικά να επηρεάσει την εσωτερική πρακτικότητα. Αρχικά, η GLB φαινόταν σαν μια μικρότερη GLS, αλλά τώρα βλέπουμε το σχήμα του πίσω άκρου της και δεν είμαστε πλέον σίγουροι ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Ο σχεδιασμός του παραπέμπει σε ένα συνδυασμό αρκετών μοντέλων της Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Το στυλ της δεν φαίνεται να είναι καθόλου επιθετικό ή υπερβολικά σύγχρονο, οπότε οι αντίπαλοι της (Audi και BMW) δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Σίγουρα δεν πρέπει να περιμένουμε από την Mercedes να υιοθετεί στη GLB την εξεζητημένη τεχνολογία της CLS. Ωστόσο, στην καμπίνα διακρίνουμε την διπλής οθόνη όπως στην A-Class, η οποία συνδυάζει ένα ψηφιακό συγκρότημα οργάνων με το αναγνωρισμένο από την αυτοκινητοβιομηχανία σύστημα ψυχαγωγίας MBUX, το οποίο είναι εύχρηστο όταν το συνηθίσεις.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία σχεδίασης περιλαμβάνουν τρεις κυκλικούς αεραγωγούς στο κέντρο του ταμπλό, που υψώνονται πάνω από το σύστημα κλιματισμού – σχεδόν την ίδια ρύθμιση με την προηγουμένη Α-Class, με την οποία η GLB θα μοιράζεται την αρχιτεκτονική. Όσον αφορά τους κινητήρες που θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμοι στη GLB, θα πρέπει να κοιτάξουμε ξανά προς την Α-Class και το ευρύ φάσμα επιλογών βενζίνης και ντίζελ – αν και το τελευταίο δεν θα καταφέρει να φτάσει στις ΗΠΑ, σε αντίθεση με οποιαδήποτε πιθανή ηλεκτροκίνητη έκδοση. Επίσης, φημολογείται ότι τουλάχιστον δύο μοντέλα AMG θα μπορούσαν να δώσουν ο παρόν με τη μορφή των GLB 35 και GLB 45. Η Mercedes θα παρουσιάσει τη GLB στα τέλη του έτους, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2019.

Mercedes-Benz-GLB-tsiro-640