Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bentley Continental Supersports 710 ίππων

Ελλάδα 15:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bentley Continental Supersports 710 ίππων

ΝΕΑ

Bentley Continental Supersports 710 ίππων

ΝΕΑ

Η Bentley παρουσιάζει το ισχυρότερο μοντέλο που δημιούργησε ποτέ. Πρόκειται για την Continental Supersports με ισχύ στους 710 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η ισχυρότερη Bentley που έχει φτιαχτεί μέχρι στιγμής κινείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του W12 bi-turbo κινητήρα των 6,0 λίτρων, με νέες μεγαλύτερες τουρμπίνες, αλλαγμένη εισαγωγή, αλλά και νέο στροφαλοφόρο άξονα, πιστόνια και μπιέλες. Το τελικό αποτέλεσμα των παραπάνω αλλαγών μας δίνει την απίστευτη ισχύ των 710 ίππων, αλλά και ροπή που αγγίζει τα 1.017 Nm. Φυσικά, μετά από όλα τα παραπάνω οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές, αφού για το 0-100 χλμ./ώρα η νέα Continental Supersports απαιτεί μόνο 3,5 δευτερόλεπτα (3,9 η κάμπριο), ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 336 χλμ./ώρα.

Για να βελτιστοποιηθεί η οδική συμπεριφορά του μοντέλου, η Bentley προσθέτει στη Continental Supersports το σύστημα που μοιράζει ανάλογα με τις ανάγκες τη ροπή και στους 4 τροχούς από την Bentley Continental GT3-R. Επιπλέον, το εφοδιάζει με τα μεγαλύτερα carbon-κεραμικά φρένα στον κόσμο, υπάρχει μια νέα πιο σφιχτή και χαμηλωμένη ανάρτηση, αλλά και σφυρήλατες ζάντες 21 ιντσών που μειώνουν το βάρος κατά 20 κιλά. Παράλληλα, έχουν γίνει αρκετές επεμβάσεις για μείωση του βάρους της, με τη νέα Continental Supersports να είναι και η πιο ελαφριά Continental GT (τελικό βάρος: 2.280 κιλά), ενώ υπό αυτό το πρίσμα ο ιδιοκτήτης της μπορεί να επιλέξει και την προαιρετική εξάτμιση τιτανίου που αφαιρεί άλλα 5 κιλά.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά στην εμφάνισή της, η νέα κορυφαία Bentley έχει καινούργιους και πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, με carbon σπόιλερ εμπρός και carbon πίσω διαχύτη, νέες πλαϊνές ποδιές και επίσης carbon αεραγωγούς στο καπό. Περνώντας στο εσωτερικό, η ισχυρότερη Bentley διαθέτει ειδικές επενδύσεις σε λευκό, κόκκινο και μαύρο, τα πλέον ακριβά δέρματα και αλκαντάρα, αλλά και πανάκριβες carbon επενδύσεις πάνω στο ταμπλό, με σχεδίαση που προσομοιώνει την καρό σημαία τερματισμού.