Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bentley Bentayga Speed: Το ταχύτερο SUV στον κόσμο

Ελλάδα 18:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bentley Bentayga Speed: Το ταχύτερο SUV στον κόσμο

ΝΕΑ

Bentley Bentayga Speed: Το ταχύτερο SUV στον κόσμο

ΝΕΑ

Η Bentley με κάθε επισημότητα παρουσιάζει την κορυφαία έκδοση της Bentayga, με κωδικό Speed, που φέρει τον τίτλο του «ταχύτερου SUV στον κόσμο».

Advertisement
Advertisement

 

Ο παραπάνω τίτλος δικαιολογείται από την τελική ταχύτητα των 306 km/h, όντας ταχύτερη από την Lamborghini Urus κατά 1 km/h, με το ιταλικό super-SUV να κρατούσε τα σκήπτρα μέχρι τώρα. Η ισχύς της νέας Bentayga Speed προέρχεται από τον twin-turbo W12 κινητήρα των 6,0 λίτρων, που αποδίδει τώρα 635 ίππους και 91,7 kgm ροπής, ενώ το 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε χρόνο μόλις 3,9 δευτερολέπτων. Και αναφερόμαστε σε ένα μοντέλο με βάρος σχεδόν 2,5 τόνων.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τον κινητήρα, η Bentley Bentayga Speed έχει και διαφορετικό set-up στην ανάρτηση, η λειτουργία «Sport» προσφέρει βελτιωμένη απόκριση από τον κινητήρα, το σύστημα Bentley Dynamic Ride με τις ενεργές αντιστρεπτικές έχει αναβαθμιστεί, ενώ και η εξάτμιση έχει διαφοροποιηθεί, προσφέροντας πιο «άγριο» ήχο. Επίσης διαφορετικά είναι και τα φρένα, με την βρετανική εταιρεία να τοποθετεί κεραμικές δισκόπλακες, οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες σε διάμετρο που έχουν τοποθετηθεί σε μοντέλο της.

Advertisement

Σε ότι αφορά την αισθητική, η Bentayga Speed ξεχωρίζει από τα φιμέ κρύσταλλα των φωτιστικών σωμάτων, τις ζάντες 22 ιντσών, την πίσω αεροτομή και τα λογότυπα «Speed». Τέλος, στο εσωτερικό κυριαρχούν οι δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων, η εκτενής χρήση alcantara και βέβαια τα απαραίτητα λογότυπα στα πλαϊνά των θυρών.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Advertisement