Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bentley Bacalar Coupe με αύρα από Continental GT

Ελλάδα 3:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bentley Bacalar Coupe με αύρα από Continental GT

ΝΕΑ

Bentley Bacalar Coupe με αύρα από Continental GT

ΝΕΑ

Η Bentley Bacalar coupe είναι σχεδιασμένη για τις ανάγκες του μέλλοντος. Ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο, αυτή η απόδοση μας δίνει μια γεύση για το πως μπορεί να μοιάζει το νέο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Οι εικόνες έρχονται σε μας από τον Aksyonov Nikita μέσω Behance, και δεν μπορούμε παρά να ευχόμαστε να δούμε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να εντάσσεται στην παραγωγή, έστω και περιορισμένη. Όπως θα περίμενε κανείς, η συγκεκριμένη εκτέλεση της Bacalar μοιάζει πολύ με την Bentley χωρίς οροφή που είδαμε πρόσφατα, με την ίδια κατακόρυφη εισαγωγή αέρα στα φτερά, τις τριγωνικές εισόδους αέρα στον πρόσθιο προφυλακτήρα αλλά και τις έντονες πίσω αγκύλες που κρύβουν το μεγάλο πλάτος.

Βλέποντας στο προφίλ, η νέα Bacalar coupe διαθέτει επίσης τους γνωστούς στρογγυλούς προβολείς όπως επίσης και τα φώτα σχήματος διαμαντιού. Η οροφή προέρχεται από την Continental GT coupe, αν και μπορεί να είναι κάπως πιο επιθετική στην τελική της μορφή. Η απόχρωση σε αμάξωμα αλλά και τροχούς είναι επίσης ιδιαίτερη. Υποθέτουμε ότι το εσωτερικό της επίσημης Bacalar (η αξία της θα φτάσει τα 1,9 εκατομμύρια δολάρια) θα υιοθετεί όλη την πολυτέλεια της φίρμας με δέρμα και ακριβές επενδύσεις παντού. Συνολικά, η εκδοχή που βλέπουμε εδώ βρίσκεται πιο κοντά στην Bentley EXP 100 GT.

Advertisement
Advertisement

Είναι εύλογο να περιμένουμε πως η Bacalar θα αποδίδει 650 ίππους και ροπή 900 Nm ροπής, χάρη σε έναν κινητήρα W12 6.0 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Η μελετημένη αεροδυναμική ερμηνεύεται σε μια τελική ταχύτητα της τάξης των 321 km/h. Αν η Bentley σχεδίαζε μια δεύτερη έκδοση της Bacalar, θα περίμενε κανείς ότι θα επρόκειτο για ένα “σπάνιο θηρίο”. Η ανοιχτή Bacalar που είδαμε την περασμένη εβδομάδα θα περιοριστεί σε μόλις 12 μονάδες, οι οποίες θα υπερβαίνουν σε τιμή τα 1,9 εκατομμύρια δολάρια. Αμφιβάλλουμε αν η εταιρεία θα προσφέρει την έκδοση hardtop σε χαμηλότερη τιμή, ή θα αυξήσει την παραγωγή. Αντ ‘αυτού, μια κουπέ Bentley Bacalar θα παραμείνει πιθανώς ένα πολυπόθητο παιχνίδι για λίγους υπέρ-πλούσιους, αφήνοντας την Continental GT σε περισσότερους προνομιούχους του πλανήτη.