Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπαίνει στην παραγωγή το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Honda

Ελλάδα 5:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπαίνει στην παραγωγή το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Honda

ΝΕΑ

Μπαίνει στην παραγωγή το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Honda

ΝΕΑ

Το Ηonda Urban EV Concept παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης και συγκέντρωσε τους προβολείς της δημοσιότητας με τη ρετρό σχεδίασή του. Ας δούμε όλες τις πληροφορίες γύρω από το εν λόγω ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement


ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Σε ό,τι αφορά στη σχεδίασή του, το Urban EV ξεχωρίζει με το στρογγυλεμένο του αμάξωμα, το οποίο παραπέμπει σε παλαιότερα μοντέλα της Honda, όπως π.χ. το Civic 2ης γενιάς.

Παράλληλα, εφαρμόζει και αρκετά στοιχεία τεχνολογίας, όπως είναι τα LED φώτα εμπρός-πίσω, αλλά και η ψηφιακή οθόνη όπου αναγράφονται μηνύματα μέσα στην εμπρόσθια γρίλια.Οι διαστάσεις του, τοποθετούν το πρωτότυπο πιο κάτω από το Jazz, ενώ το 3θυρο αμάξωμά του έχει ανάποδα ανοιγόμενες πόρτες. Στο εσωτερικό, υπάρχουν 2 ενιαία παράλληλα καθίσματα-πάγκοι, που μπορούν να φιλοξενήσουν 4 επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Το ταμπλό διαθέτει απλές και λιτές γραμμές, με ξύλινη επένδυση πάνω στην οποία εφαρμόζει μια μεγάλη οθόνη πολλαπλής πληροφόρησης. Δύο ακόμη οθόνες στο εσωτερικό των πλαϊνών θυρών, παίζουν μεταξύ άλλων και το ρόλο των πλαϊνών καθρεπτών.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στην κίνησή του, το Urban EV είναι ηλεκτρικό, χωρίς όμως η Honda να ανακοινώνει περαιτέρω λεπτομέρειες. Αυτό που ανακοινώνει ωστόσο η εταιρεία είναι ότι μέσω του συστήματος Power Manager Concept, το πρωτότυπο μπορεί να στείλει την ενέργεια που δεν απαιτεί πίσω στο κοινό ηλεκτρικό δίκτυο, εξασφαλίζοντας κέρδος στον ιδιοκτήτη του.  Tο Urban EV δεν θα αποτελέσει απλά ένα πρωτότυπο, αλλά στόχος της Honda είναι να το βάλει στην παραγωγή στην Ευρώπη μέσα στο 2019.

Advertisement