Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aurus Senat: Η ρώσικη Rolls-Royce (+video)

Ελλάδα 0:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aurus Senat: Η ρώσικη Rolls-Royce (+video)

ΝΕΑ

Aurus Senat: Η ρώσικη Rolls-Royce (+video)

ΝΕΑ

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας έκανε το ντεμπούτο της μια νέα ρώσικη μάρκα, η Aurus, παρουσιάζοντας ένα υπερπολυτελές νέο μοντέλο εμπνευσμένο από τη Rolls-Royce. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο ονομάζεται Senat και είναι η πολιτική έκδοση της νέας λιμουζίνας του Προέδρου της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν. Η νέα μάρκα έχει δημιουργηθεί από ένα Ρώσικο Κέντρο Επιστημονικής Εξέλιξης Αυτοκινήτου, σε συνεργασία με την τοπική αυτοκινητοβιομηχανία Sollers, που αποτελεί μεταξύ άλλων συνεργάτη της Ford στη Ρωσία.

Αισθητικά, το νέο μοντέλο παραπέμπει απευθείας σε αυτοκίνητο της Rolls-Royce, έχοντας ένα τετραγωνισμένο αμάξωμα τεραστίων διαστάσεων, αφού στην έκδοση με το κοντό μεταξόνιο των 3,3 μέτρων το μήκος είναι 5,63 μέτρα, ενώ σε αυτή με το μακρύ μεταξόνιο των 4,3 μέτρων το μήκος εκτοξεύεται στα 6,63 μέτρα.

Senat2

Advertisement
Advertisement

Με βάση τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία, στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι έκδηλη μέσω της χρήσης ακριβών δερμάτων, μεταλλικών επενδύσεων και ξύλου, ενώ υπάρχουν και ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, μαζί με μια μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό για το σύστημα πολυμέσων.

Senat4

Ειδικά στο πίσω μέρος μπορεί κανείς να βρει τις πλέον υψηλές ανέσεις, όπως πλήρως ανακλινόμενα καθίσματα, τραπεζάκια, ψυγείο, κρυστάλλινα ποτήρια και πολλά άλλα.

Advertisement

Senat5

Στους κινητήρες, διαθέσιμος είναι ένα 4,4 λτ. V8 μοτέρ βενζίνης που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και έχει ισχύ 590 ίππων, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, προσφέροντας 0-100 km/h σε κάτω από 6.0 sec.

Advertisement

Η δεύτερη επιλογή κινητήρα αφορά σε έναν V12 6.6 lt., ο οποίος έχει θηριώδη ισχύ 848 ίππων, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για αυτόν. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε όλες τις εκδόσεις του το Senat θα είναι τετρακίνητο.

Senat3

Advertisement

Σε ό,τι αφορά τώρα στις πωλήσεις του, αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2019 έχοντα ως πρώτο στόχο την κατασκευή 150 μονάδων το χρόνο. Στόχος της Aurus είναι όταν κατασκευαστεί το νέο της εργοστάσιο, ο ετήσιος ρυθμός παραγωγής να ανέβει στις 5.000/έτος με το δεδομένο ότι η εταιρεία θα απευθυνθεί και σε αγορές εκτός Ρωσίας.

Τιμολογιακά, το κόστος του Senat αναμένεται να είναι φυσικά πολύ υψηλό, αν και κατά 20% πιο χαμηλό από ό,τι αυτό μιας Bentley ή Rolls-Royce.