Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi: Στα σκαριά το κορυφαίο RS Q3

Ελλάδα 2:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: Στα σκαριά το κορυφαίο RS Q3

ΝΕΑ

Audi: Στα σκαριά το κορυφαίο RS Q3

ΝΕΑ

Η δεύτερη γενιά του μικρομεσαίου SUV μοντέλου της Audi, Q3 παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες έχοντας στόχο την κατάκτηση της κορυφής απέναντι σε άκρως ανταγωνιστικούς αντιπάλους, όπως οι Mercedes-Benz GLA και BMW X1. Την ίδια γραμμή αναμένεται να ακολουθήσει και η πολυαναμενόμενη κορυφαία έκδοση RS.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το γερμανικό μοντέλο διαθέτει σημαντικά αυξημένες διαστάσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, που σε συνδυασμό με τη νέα πλατφόρμα και το μεγαλύτερο μεταξόνιο ωφελείται η ευρυχωρία της καμπίνας, ενώ αλλαγές υπάρχουν τόσο στην σχεδιαστική γραμμή, όσο και στην γκάμα των κινητήρων.

Audi Q3

Πάντως η εξέλιξη του νέου Q3 δεν έχει σταματήσει, καθώς οι τεχνικοί της Audi συνεργάζονται με το τμήμα Audi Sport για την δημιουργία των κορυφαίων εκδόσεων «S» και «RS», που αναμένονται να λανσαριστούν στις αρχές του 2019.  Ήδη οι πρώτες ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες και πιο συγκεκριμένα από τον καλλιτέχνη XTomi Design έχουν δημοσιοποιηθεί στο Διαδίκτυο. Βάση της έμπνευσης του καλλιτέχνη, το Audi Q3 RS θα διαθέτει ένα πιο δυναμικό look, με έντονη την παρουσία του αεροδυναμικού body kit, που θα περιλαμβάνει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, ποδιές και μεγαλύτερες ζάντες.  Σύμφωνα με πληροφορίες το Audi RS Q3 θα φορά τον πεντακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 2,5 λίτρων, που ήδη εφοδιάζει το RS3 Sportback με απόδοση 400 ίππων και ροπή 49,0 kgm. Βάση των παραπάνω, εκρηκτικές αναμένονται και οι επιδόσεις, με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε 4,5”, ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Advertisement

Audi Q3