Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi SQ7 με ηλεκτρικό turbo

Ελλάδα 5:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi SQ7 με ηλεκτρικό turbo

ΝΕΑ

Audi SQ7 με ηλεκτρικό turbo

ΝΕΑ

Η νέα γενιά Q7 που παρουσιάστηκε πρόσφατα, του χρόνου θα αποκτήσει και μια καυτή SQ7 έκδοση με V8 ντίζελ και ηλεκτροϋβριδική υπερτροφοδότηση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Πριν από μερικούς μήνες είχαμε οδηγήσει στη Δανία πρωτότυπα Audi με V6 TDI κινητήρα με ηλεκτρικό turbo σε επικουρικό ρόλο να συμπληρώνει στις χαμηλές στροφές την απόδοση του συστήματος υπερτροφοδότησης. Επίσης, είχαμε αναφερθεί και στην πρόθεση της Audi να turbo-υβριδοποιήσει όλα της τα RS μοντέλα και οι πληροφορίες μας επαληθεύονται και στην περίπτωση του επερχόμενου -το 2016- νέου SQ7.

To οποίο θα εξοπλίζεται με πετρελαιοκινητήρα διάταξης V8 με το e-boost να συμπληρώνει το όποιο lag υπάρχει στις χαμηλές rpm και το μοτέρ να προσομοιώνει την γραμμική λειτουργία ενός σερβοκινητήρα. Υποψήφιος ντίζελ θα είναι ο 4.2 TDI που δοκιμάζεται ήδη στην Porsche Cayenne, αλλά είναι πολύ πιθανό οι μηχανικοί να μειώσουν την χωρητικότητα στα 4,0 lt, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Auto Express. Πάντως η ισχύς του SQ7 εκτιμάται πως θα βρίσκεται κοντά στα 381 PS της BMW M50d με το τριπλό turbo. Άλλωστε, ποιος είπε πως δεν υπάρχει χώρος και για ένα RSQ7;

Advertisement
Advertisement