Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi RS7 Sportback με 600 PS στη Φρανκφούρτη

Ελλάδα 22:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi RS7 Sportback με 600 PS στη Φρανκφούρτη

ΝΕΑ

Audi RS7 Sportback με 600 PS στη Φρανκφούρτη

ΝΕΑ

Το Audi RS7 Sportback του 2020 έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και μοιράζεται πολλά τόσο με το RS6 Avant, όσο και με το Sportback.

Advertisement
Advertisement

 

Κάτω από το καπό του νέου RS7 Sportback ζει ο γνωστός κινητήρας V8 των 4.0 λίτρων twin-turbo V8 που συμπληρώνεται από το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα 48 V, του RS6 Avant. Το αυτοκίνητο αποδίδει συνολικά 600 ίππους και ροπή 800 Nm, ενώ, μπορεί να φτάσει τα 100 km/h σε 3,6 δεύτερα προτού σταματήσει ηλεκτρονικά να επιταχύνει στα 250 km/h.

Εάν οι πελάτες επιθυμούν περισσότερα, μπορούν να επιλέξουν το πακέτο Dynamic που ανεβάζει την τελική ταχύτητα στα 280 km/h ή στο πακέτο Dynamic plus που την φτάνει στα 305 km/h. Στα σωθικά του διαθέτει επίσης σύστημα 48 volt αλλά και το αντίστοιχο απενεργοποίησης κυλίνδρων. Η Audi λέει ότι το σύστημα 48 volt μπορεί να ανακτήσει μέχρι και 12 kW ισχύος με ήπια επιτάχυνση και να το τροφοδοτήσει στη μπαταρία ιόντων λιθίου. Κάθε φορά που ο οδηγός κινείται με ταχύτητες μεταξύ 55 και 160 km/h, ο κινητήρας προβαίνει είτε σε ανάκτηση ενέργειας είτε σβήνει. Τη στιγμή που ο οδηγός ξαναπατήσει το γκάζι, ενεργοποιείται ο βενζινοκινητήρας twin-turbo V8. Επίσης μπορούν να απενεργοποιηθούν οι κύλινδροι 2, 3, 5 και 8 σε χαμηλές και μεσαίες στροφές κινητήρα. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και μόνιμο σύστημα τετρακίνησης που κατανέμει την ισχύ 40:60 εμπρός-πίσω στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορεί να στείλει μέχρι και το 70% της δύναμης στους εμπρός τροχούς, αλλά και μέχρι το 85% της ισχύος στους πίσω.

Advertisement
Advertisement

Το Audi RS7 Sportback υιοθετεί στάνταρ ρυθμιζόμενη αερανάρτηση που περιλαμβάνει αυτόματο έλεγχο όπως επίσης και τρία διαφορετικά στάδια ρύθμισης. Σε κανονική λειτουργία, το RS7 Sportback κάθεται 20 mm χαμηλότερα από το A7 Sportback με την κλασική ανάρτηση, ενώ σε ταχύτητες πάνω από 75 km/h, το ύψος μειώνεται κατά 10 mm επιπλέον. Υπάρχει επίσης ρύθμιση προκειμένου το ύψος να ανέβει κατά 20 mm.

Οι πελάτες επίσης μπορούν να επιλέξουν το δυναμικό σύστημα τετραδιεύθυνσης, έχοντας επίσης στη διάθεσή τους το ρυθμιζόμενο σύστημα δυναμικού χειρισμού του Audi drive. Όσον αφορά την πέδηση, το RS7 Sportback διαθέτει τεράστιους δίσκους 420 mm μπροστά και πίσω 370 mm. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα κεραμικά φρένα που αυξάνουν το μέγεθος των μπροστινών δίσκων στα 440 mm. Στο εσωτερικό, το RS7 Sportback είναι παρόμοιο με τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας A7, αλλά επιπρόσθετα περιλαμβάνει ένα πλήρως διάτρητο τιμόνι RS από δέρμα, με στοιχεία αλουμινίου στον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων και στα paddles, ειδικές ενδείξεις στον μεγάλο ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η Audi έχει επίσης εξελίξει ειδικά σπορ καθίσματα RS όπως και λογότυπα RS7 απανταχού στην καμπίνα. Η Audi δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τις τιμές αγοράς για το RS7 Sportback του 2020 αλλά αναφέρει πως θα φτάσει στις αντιπροσωπείες σε ολόκληρη την Ευρώπη μέχρι τα τέλη του 2019.

Advertisement