Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi RS6-R: Αποθέωση της σκληροπυρηνικής οδήγησης (video)

Ελλάδα 19:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi RS6-R: Αποθέωση της σκληροπυρηνικής οδήγησης (video)

ΝΕΑ

Audi RS6-R: Αποθέωση της σκληροπυρηνικής οδήγησης (video)

ΝΕΑ

Το «τυπικό» Audi RS6 έχει φέρει την επανάσταση στην φιλήσυχη κατηγορία των station wagon. Το RS6-R της ABT Sportsline, όμως, δεν μας αφήνει άλλη επιλογή, από το να το χαζεύουμε με τις ώρες.

Advertisement
Advertisement

Αντικείμενο αποδοκιμασίας και χλευασμού έχουν γίνει κατά καιρούς τα station wagon μοντέλα, με πολλούς να τα χαρακτηρίζουν “ξενέρωτα” και αποκλειστικά για… φιλήσυχους οικογενειάρχες.

“Χαστούκι” στους επικριτές τους μπορεί να θεωρηθεί το “υπερ-όπλο” τoυ γερμανικού βελτιωτικού οίκου, ABT Sportsline, ο οποίος έχει περιποιηθεί το φύσει σκληροπυρηνικό Audi RS6 Avant, εξαγριώνοντάς το ακόμα περισσότερο.

Η πρώτη, αυθόρμητη σκέψη που αναδύεται στο μυαλό είναι πώς γίνεται να αποβαρβαρωθεί ένα μοντέλο που ήδη προβάλλει ως η ενσάρκωση της επιθετικότητας. Την απάντηση δίνεται μέσω του Audi RS6-R, ενός αυτοκινήτου-αποθέωση της σκληροπυρηνικής οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το μακρύ καπό δεσπόζει ο V8 των 4,8 λίτρων διπλού υπερσυμπιεστή, ο οποίος, έχοντας υποβληθεί σε λεπτομερείς επεμβάσεις εκτοξεύει την ιπποδύναμή του από τα 600 στα 740 ps και την παραγόμενη ροπή από τα 800 Nm στα 920 Nm. Τα συγκεκριμένα νούμερα επιτρέπουν στο RS6-R να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,2 δευτερόλεπτα και να φέρει τελική ταχύτητα που φτάνει τα 320 χλμ./ώρα.

Οι επεμβάσεις δεν περιορίζονται σε μηχανολογικό επίπεδο, αλλά επεκτείνονται και στη σιλουέτα του μοντέλου, η οποία ενδύεται με ένα νέο body kit. Αυτό απαρτίζεται από ποικίλα ανθρακονημάτινα εξαρτήματα, που συμβάλλουν στον μετριασμό του βάρους.

Advertisement

Επιπροσθέτως, όπως ενημερώνει η ABT, έχουν τοποθετηθεί συνολικά 10 νέα τμήματα, μεταξύ των οποίων, ο διαχύτης, το εμπρός σπόιλερ και οι πλαϊνοί αεραγωγοί, ενώ, τέλος, βελτιστοποίηση έχει δεχτεί και το σύστημα ανάρτησης.

Advertisement

Απολαύστε το σκληροπυρηνικό μοντέλο στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Μέχρι και η Αφρική δε θα δέχεται εισαγόμενα σαπάκια

Μπλόκο των Αρχών στα παλαιά ρυπογόνα Euro 4 diesel!

Διαλειτουργικότητα στα διόδια όχι όμως και στις… εκπτώσεις!