Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Αudi RS5 είναι ακόμη πιο ισχυρό

Ελλάδα 4:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Αudi RS5 είναι ακόμη πιο ισχυρό

ΝΕΑ

To Αudi RS5 είναι ακόμη πιο ισχυρό

ΝΕΑ

Ο επικεφαλής του τεχνικού τμήματος «Audi Sport» αποκάλυψε πως η νέα γενιά του RS5 είναι ακόμη πιο ισχυρή σε σχέση με τα όσα αναφέρονται στα επίσημα χαρτιά.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Στην έκθεση της Γενεύης η γερμανική φίρμα αποκάλυψε τη νέα γενιά του κορυφαίου RS5 που κέρδισε τις εντυπώσεις σε επίπεδο εμφάνισης και επιδόσεων. Ο νέος κινητήρας του Audi RS5 είναι ένας 2,9 λίτρων TFSI V6 bi-turbo με 450 άλογα ισχύος και 600 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο tiptronic κιβώτιο, αλλά και την τετρακίνηση quattro της εταιρείας.

Οι επιδόσεις είναι κορυφαίες, αφού για το 0-100 Km/h το νέο Audi RS5 απαιτεί μόνο 3,9 sec, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 280 km/h (με το προαιρετικό dynamic πακέτο). Εδώ να θυμίσουμε ότι η τετρακίνηση έχει ρυθμιστεί για να στέλνει περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα (40:60 αναλογία) για ακόμη πιο δυναμικά χαρακτηριστικά (προαιρετικά και μπλοκέ διαφορικό).

Advertisement
Advertisement

Σχετικά με τις κορυφαίες επιδόσεις του μοντέλου, σήμερα ο Stephan Reil, υπεύθυνος του τμήματος Audi Sport, υποστήριξε ότι το νέο RS5 απαιτεί για την επιτάχυνση 0-100 km/h μόνο 3,7 sec και ότι οι εργοστασιακές επιδόσεις που αναφέρονται αφορούν τις «χειρότερες δυνατές συνθήκες». Μάλιστα το ίδιο στέλεχος αποκάλυψε ότι τα κορυφαία μοντέλα της φίρμας βγάζουν πάντα καλύτερα νούμερα στο δρόμο, σε σύγκριση με τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται.